Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Μάριος Σαλμάς: Διαγράφεται ο βουλευτής από την ΚΟ της ΝΔ


Προς διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας οδεύει ο Μάριος Σαλμάς, ο οποίος τους τελευταίους μήνες ασκούσε σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης για σειρά ζητημάτων όπως το θέμα της ακρίβειας, αλλά και το εκλογικό ποσοστό του κόμματος στις ευρωεκλογές.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει τον κ. Σαλμά στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Γιατί διαγράφεται ο Σαλμάς
Κομματικές πηγές, εξηγούσαν ότι η συνεδρίαση της επιτροπής θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι και τόνιζαν πως η παραπομπή Σαλμά αφορούσε στο εξής: Η αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο Κόμμα ή σε άλλο Βουλευτή».
Όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, «η κριτική είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη στη Νέα Δημοκρατία. Αντιθέτως, η επαναλαμβανόμενη διατύπωση κατηγοριών για ζητήματα που έχουν απαντηθεί αναλυτικά από την αρμόδια Υπουργό στη Βουλή, είναι ευθέως αντίθετη με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης και τον τρόπο λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας μας. Επιπλέον, όταν κάποιος αντί να απευθύνεται στην αρμόδιο εισαγγελέα συνεχίζει να επαναλαμβάνει με τον ίδιο τρόπο αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες χωρίς να παρουσιάζει κανένα απολύτως στοιχείο, τότε η συμπεριφορά αυτή εκτός από ανεπίτρεπτη είναι και ύποπτη».

 
 Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Σαλμάς ήταν ανάμεσα στους 11 βουλευτές της ΝΔ που υπέγραφαν την ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια.
Το καρφί σε Χατζηδάκη
Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε, ωστόσο η απάντηση δεν φαίνεται να κάλυψε τους 11, ανάμεσά τους και τον κ. Σαλμά, ο οποίος χτες στο OPEN, σημείωσε: «Ρωτήσαμε για τον κόσμο και η ερώτηση απαντιέται για το πώς οι τράπεζες μείωσαν τα κόκκινα δάνεια» Σχολιάσε δε ότι «αυτό ήταν αυτονόητο αφού δόθηκαν στα funds».
Μάλιστα, ο κ. Σαλμάς σχολίασε κατά του κ. Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη» . Μάλιστα, όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν εάν φωτογραφίζει τον Κωστή Χατζηδάκη ο γαλάζιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας δεν το αρνήθηκε, λέγοντας αυτό ότι «είναι η στάση ζωής μου γιατί εγώ ασκώ το επάγγελμά μου».
Επίσης, ο κ. Σαλμάς ανέφερε ότι «το πολιτικό μας σύστημα έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με την παραπολιτική και όχι με την πολιτική και καμία φορά με την ανοχή των βουλευτών να λέμε την αλήθεια»
Ανέφερε, ακόμη, ότι ήταν κι άλλοι βουλευτές που ήθελαν να υπογράψουν εκ των υστέρων τη συγκεκριμένη ερώτηση, ενώ απέρριψε τα περί αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι «μπαίνουμε σε άλλη φάση, πρέπει να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των πολιτών. Εμείς οφείλουμε να επισημάνουμε τι δεν λειτουργεί καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα