Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Συμφωνία των υποψηφίων για το debate - Οι 6 θεματικές και οι κανόνες


Οι εκπρόσωποι των διεκδικητών της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν στους όρους με τους οποίους θα διεξαχθεί το debate της 24ης Σεπτεμβρίου.
Η συμφωνία τους αφορά τις έξι θεματικές ενότητες της «τηλεμαχίας» και τους κανόνες που θα ισχύσουν κατά τη διάρκειά της.
Debate ΠΑΣΟΚ: Οι 6 θεματικές ενότητες
Οι θεματικές ενότητες στις οποίες κατέληξαν οι εκπρόσωποι των υποψηφίων είναι:
  1. Οικονομία ανάπτυξη
  2. Κοινωνικό κράτος, νέα γενιά, δημογραφικό
  3. Εξωτερική πολιτική, άμυνα, ΕΕ
  4. Κράτος, θεσμοί, αυτοδιοίκηση
  5. Κλιματική κρίση, πολιτική προστασία, ενεργειακή μετάβαση
  6. ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα
Δικαίωμα για πέντε ερωτήσεις προς άλλο υποψήφιο
Για κάθε θεματική ενότητα, οι δημοσιογράφοι θα κάνουν ερώτηση εντός 30 δευτερολέπτων και ο κάθε υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει 90 δευτερόλεπτα για να απαντήσει.
Ο κάθε υποψήφιος έχει το δικαίωμα πέντε φορές στη διάρκεια του debate να απευθύνει ερώτηση/ τοποθέτηση/ σχόλιο σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιο του και σε διαφορετική θεματική ενότητα.
Η συζήτηση θα γίνει ως εξής: 30 δευτερόλεπτα ερώτηση/ 30 δευτερόλεπτα απάντηση/ 30 δευτερόλεπτα επανατοποθέτηση/ 30 δευτερόλεπτα ανταπάντηση.
Οι έξι υποψήφιοι θα καθίσουν με αλφαβητική σειρά και θα πάρουν διαδοχικά τον λόγο. Το debate θα κλείσει με την τελική τοποθέτηση του κάθε διεκδικητή της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, διάρκειας 90 δευτερολέπτων.
Σε ό,τι αφορά στους δύο δημοσιογράφους, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν συνολικά έξι follow up ερωτήσεις, σε διαφορετικό υποψήφιο. Η κάθε μία από αυτές τις ερωτήσεις θα έχει διάρκεια 15 δευτερόλεπτα και η απάντηση θα πρέπει να δοθεί εντός 30 δευτερολέπτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα