
Πρωτόδικα ο 73χρονος συνταξιούχος λαχειοπώλης κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 39χρονου Κώστα. Επίσης, του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.300 ευρώ για τις κατηγορίες της οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής.
Ισόβια
Η δίκη σε δεύτερο βαθμό άρχισε χθες το πρωί μέσα σε βαρύ κλίμα, παρουσία όλης της οικογένειας του άτυχου 39χρονου Κώστα, πατέρα ενός παιδιού. Μετά τις καταθέσεις μαρτύρων, κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δικαιολογήσει το φρικτό του έγκλημα για μια τόσο ασήμαντη αφορμή.
Η δίκη διεκόπη λόγω του προχωρημένου της ώρας και πρέπει να συνεχιστεί σήμερα (με ειδική άδεια λόγω της απεργίας των δικηγόρων) με την πρόταση του εισαγγελέα, τις αγορεύσεις των δικηγόρων και την έκδοση της απόφασης.
Ο Ψυχρός εκτελεστής
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, λίγο μετά τις 11.00 το πρωί εκείνης της ημέρας, «σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τόσο κατά τη λήψη της απόφασης όσο και κατά την εκτέλεση της πράξης», ο οποίος πήγε στο κατάστημα «Γερμανός» προκειμένου να διακριθεί γιατί δεν ελάμβανε το λογαριασμό σταθερού τηλεφώνου σε έντυπη μορφή και να ζητήσει τη διαγραφή της. Δεν ικανοποιήθηκε από τις εξηγήσεις του 39χρονου ιδιοκτήτη του καταστήματος, έφυγε και πήγε στα ΕΛΤΑ Κυπαρισσίας, όπου επίσης διαμαρτυρήθηκε.
Πάλι δεν ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις και με ταξί πήγε στο σπίτι του, πήρε ένα 32αρι περίστροφο smith & wesson, το γέμισε με έξι σφαίρες, ενώ έβαλε και μία έβδομη στην τσέπη του.
Λίγο πριν από τις 12 μπήκε και πάλι στο κατάστημα «Γερμανός», πήγε στο ταμείο όπου βρισκόταν ο 39χρονος Κώστας, τον σημάδεψε και του είπε: «Είπες ότι έχεις α…, ρε. Κατέβασε τα παντελόνια» και τον πυροβόλησε.
Η σφαίρα τον βρήκε στην κοιλιακή χώρα και παρά τη γρήγορη διακομιδή του στο νοσοκομείο, άφησε την τελευταία του πνοή. Της Βίκυς Βετουλάκη
Άνανδρη δολοφονία από έναν ανάξιο θρασύδειλο που είναι σωστό να μείνει στην φυλακή κρυμμένος από την ντροπή για τα υπόλοιπα χρόνια της ελεεινής κατάπτυστης υπαρξής του
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο δειλός μπορεί να είναι κάποιος ρε φίλε να πυροβολήσει άοπλο και πόσο ηλίθιος που να λέει ότι ήταν και ζήτημα τιμής... για έναν λογαριασμό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σαπίσει στη φυλακή. Ρεύμα δωρεάν. Τηλέφωνο έτσι κι αλλιώς δεν ήθελε.
Ας ελπίσουμε η δικαιοσύνη να κάνει το έργο της σωστά και να μας προστατεύσει από ανάλογη επίθεση του μανιακού δολοφόνου
ΑπάντησηΔιαγραφήάνανδρος -η -ο [ánanδros] λ: α.που είναι δειλό ς και ύπουλος β, που δεν έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο και που συνήθ. επιτίθεται εκεί όπου ξέρει ότι δε θα συναντήσει αντίσταση.
ΑπάντησηΔιαγραφή|| (ως ουσ.) ο άνανδρος. β. που χαρακτηρίζει έναν άνανδρο άνθρωπο
. [λόγ. < αρχ. ἄνανδρος]
Την φωτογραφία του στο λεξικό δίπλα στο δειλός και στο ξεφτίλας
ΑπάντησηΔιαγραφή