Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 30/3, Τρελός από έρωτα για την ηθοποιό Τζόντι Φόστερ αποφασίζει να την εντυπωσιάσει. Πώς; Σκοτώνοντας τον πρόεδρο Ρέιγκαν!


Ο Τζον είχε μιαν άρρωστη εμμονή: ήταν τρελά ερωτευμένος με την ηθοποιό Τζόντι Φόστερ, που τότε, το 1981, ήταν μόλις 19 χρονών· έπρεπε, λοιπόν, να κάνει κάτι σπουδαίο για να την εντυπωσιάσει. Και πώς προκαλείς εντύπωση στο κοριτσάκι που έπαιζε στον «Ταξιτζή» και στις «Αλεπουδίτσες»; Σκοτώνεις τον πρόεδρο των ΗΠΑ!
Άλλωστε ο Τζον ήταν 26 χρονών, γιος του πάμπλουτου ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου της Vanderbilt Energy Corporation και ιδιοκτήτη πετρελαιοπηγών, αλλά ο ίδιος μέχρι τότε δεν είχε πετύχει τίποτα, μα τίποτα. Προσπάθησε να γίνει τραγουδοποιός, ο Τζον, αλλά έμεινε στην προσπάθεια και πλέον κοντά στα 30, είχε επιστρέψει στο σπίτι της οικογένειάς του και είχε αρχίσει να συλλέγει όπλα και… αντικαταθλιπτικά χάπια.
Τότε ήταν που βλέποντας την ταινία του Σκορσέζε Ο Ταξιτζής, ερωτεύτηκε παράφορα τη μικρή πόρνη «Άιρις» που υποδυόταν η 15χρονη Τζόντι Φόστερ· κι από τότε του έγινε έμμονη ιδέα· είδε την ταινία τουλάχιστον 15 φορές και ταυτίστηκε έντονα με τον πρωταγωνιστή «Τρέιβις Μπικλ»! Τι θα μπορούσε να κάνει που να προκαλέσει τον θαυμασμό της Τζόντι; Κάτι ανάλογο με τον πρωταγωνιστή του «Ταξιτζή» ίσως, Να σκοτώσει δηλαδή ανθρώπους του υποκόσμου; Όχι, όχι… Ίσως, όμως, αν προσπαθούσε να πετύχει εκείνο που δεν κατάφερε ο «Τρέιβις Μπικλ», ο Ρομπερτ Ντε Νίρο, δηλαδή, στην ταινία, να σκοτώσει δηλαδή έναν Γερουσιαστή… Ποιον Γερουσιαστή; Κι ο Τζον Χίνκλι τζούνιορ το βρήκε! Θα σκότωνε, όχι Γερουσιαστή, αλλά τον ίδιο τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών! Κι έπειτα η Τζόντι Φόστερ θα τον θαύμαζε και θα τον κοίταζε με δέος.


Έτσι, μια μέρα σαν σήμερα, 30 Μαρτίου του 1981, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόνλαντ Ρέιγκαν, καθώς έκανε να μπει στο προεδρικό αυτοκίνητο, έπειτα από μια ομιλία του στο ξενοδοχείο Χίλτον της Ουάσιγκτον, δέχτηκε επίθεση με περίστροφο από τον Τζον Χίνκλι τζούνιορ, που πετάχτηκε από το «πουθενά» και πυροβόλησε!
Ο Ρέιγκαν τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα, που τον βρήκε στην αριστερή μασχάλη, του θρυμμάτισε ένα πλευρό του τρύπησε τον αριστερό λοβό των πνευμόνων και προκάλεσε σοβαρή εσωτερική αιμορραγία! Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρισκόταν στο κατώφλι του θανάτου, όταν περνούσε με το φορείο την πύλη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Τζορτζ Ουάσιγκτον», αλλά στάθηκε τυχερός: σταθεροποιήθηκε στην ΜΕΘ και 15 μέρες μετά έπαιρνε εξιτήριο.
Δεν ήταν όμως τυχερός ο Γραμματέας του Λευκού Οίκου Τζέιμς Μπρέιντι που τον είχε βρει μια σφαίρα στο κεφάλι, του είχε προκαλέσει μόνιμη παράλυση και τελικά τον οδήγησε στον θάνατο το 2014 (ο θάνατός του Μπρέιντι, 33 χρόνια μετά θεωρήθηκε ανθρωποκτονία γιατί προκλήθηκε από τον τότε τραυματισμό του). Ο πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας Τιμ ΜακΚάρθι και ο αστυνομικός Τόμας Ντελαχάντι τραυματίστηκαν επίσης, αλλά και οι δυο επέζησαν χωρίς προβλήματα.


Χάλασε τη βραδιά των Όσκαρ!
Και ο Χίνκλι, που συνελήφθη αμέσως από αστυνομικούς ρώτησε χωρίς περιστροφές, αν η τελετή της απονομής των βραβείων Όσκαρ, εκείνη τη βραδιά, θα αναβαλλόταν λόγω των πυροβολισμών του! Και πράγματι ο επίδοξος δολοφόνος είχε πετύχει έναν από τους στόχους του: η τελετή των Όσκαρ αναβλήθηκε για εκείνη την ημέρα, αλλά όταν έγινε γνωστό ότι ο Ρέιγκαν είχε ξεφύγει τον κίνδυνο, έγινε το επόμενο βράδυ.
Και την ημέρα που έβγαινε ο Ρόναλντ Ρέιγκαν από το νοσοκομείο, έμπαινε στην ψυχιατρική κλινική St. Elizabeth's Hospital, ο Τζον Χίνκλι. Ο Χίνκλι κρίθηκε αθώος έναν χρόνο μετά λόγω παραφροσύνης. Και μετά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέλαβαν την Τζόντι Φόστερ, η οποία δεν ήξερε πού να κρυφτεί για να τα αποφύγει. Η Φόστερ δεν μίλησε ποτέ για το περιστατικό.
Ο Χίνκλι παρέμεινε έγκλειστος στο νοσοκομείο St. Elizabeths μέχρι το 2016, οπότε και του επετράπη να ζήσει με την μητέρα του. Ο ψυχοπαθής ερωτοχτυπημένος επίδοξος δολοφόνος, έγραψε μέσα από το νοσοκομείο: «Εκείνη η σφαίρα ήταν η μεγαλύτερη προσφορά αγάπης στην ιστορία του κόσμου»… Τι να πεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα