Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

2011-2015 : «Προίκα» 4 δισ. ευρώ στον «Καλλικράτη» για έργα

Με γερή «προίκα» ύψους 4 δισ. ευρώ ενισχύεται ο «Καλλικράτης», προκειµένου να υλοποιηθούν στο διάστηµα 2011-2015 έργα στους νέους δήµους και περιφέρειες.

Το προεδρικό διάταγµα, που περιλαµβάνει όλες τις λεπτοµέρειες και τις διαδικασίες χρηµατοδότησης µέσω του ειδικού αναπτυξιακού προγράµµατος «ΕΛΛΑ∆Α» –όπως ονοµάζεται – δόθηκε χθες για διαβούλευση. Μέσω του προγράµµατος θα δοθεί έµφασησε έργα υποδοµών όπως ύδρευσης, αποχέτευσης, διαχείρισης αποβλήτων ή οδικών υποδοµών, σε δράσεις δηµιουργίας θέσεων εργασίας, αλλά και στην προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης – π.χ. δηµιουργία e-ΚΕΠ.

Στο µεταξύ,επιταχύνονται οι διαδικασίεςπροκειµένουη3η Ιανουαρίου 2011 να βρει πλήρως οργανωµένους τους δήµους και τις περιφέρειες. «Μπορεί να είµαστεστο κόκκινο, να τρέχουµε µέρα-νύχτα, αλλά όλες οι απαιτούµενες ενέργειες προχωράνε χωρίς να έχουν δηµιουργηθεί µη αντιµετωπίσιµα προβλήµατα», σηµείωναν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, τοοποίο αγωνίζεται ώστε να προβλεφθεί κάθε λεπτοµέρεια.

Ενθαρρυντική είναικαι η εικόνα που καταγράφεταιαπό την πορεία των απαιτούµενων ενεργειών. Ετσι για παράδειγµα, τόσο στην Περιφέρεια Ανατολικής ΜακεδονίαςΘράκης όσο και στους δήµους εντός των ορίων της έχει ήδη ληφθεί µέριµνα ώστε να υπάρχουν εγκαίρως οι νέες σφραγίδες, τα έντυπα και οι διακριτικές πινακίδες, που απαιτούνται. Ανάλογες προµήθειες έχουν γίνει και από την ΠεριφέρειαΚεντρικής Μακεδονίας, ενώ σε πλήρη ετοιµότητα ως προς το υλικό αυτό βρίσκεται και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και οι δήµοι της.

1 σχόλιο:

  1. ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΚΡΑΤΗ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα