Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ :Πήγαμε στις εκλογές χωρίς πυξίδα

ImageΤο αποτέλεσμα στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές συζητήθηκε χθες στη διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, παρουσία των γραμματέων των τοπικών οργανώσεων, του εκπροσώπου του τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης του κόμματος Β. Χρονόπουλου, του υφυπουργού Οικονομικών Δ. Κουσελά και του βουλευτή Μεσσηνίας Οδ. Βουδούρη. Η απουσία της βουλευτή Ν. Γιαννακοπούλου από τη συνεδρίαση ήταν δικαιολογημένη λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κοινή συνισταμένη των απόψεων που κατατέθηκαν ήταν ότι σημαντικότερη αιτία για το άσχημο εκλογικό αποτέλεσμα στους Δήμους της Μεσσηνίας ήταν η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επιλογή των υποψήφιων δημάρχων.
Όπως ειπώθηκε, αυτό το στοιχείο ήταν και ο λόγος για να χαθεί πολύτιμος πολιτικός χρόνος, οι υποψήφιοι να ανακοινωθούν παρά πολύ αργά, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να συμπληρώσουν ικανά ψηφοδέλτια, αλλά και να μην έχουν το χρόνο να περάσουν στους πολίτες
 το στίγμα της πολιτικής τους.

Φυσικά, δεν έλειψαν και οι απόψεις για αρνητικές συμπεριφορές από πλευράς τοπικών στελεχών, τα οποία, όπως ειπώθηκε, ακολούθησαν προσωπικές στρατηγικές και μόνο στη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία.
Επίσης, στελέχη που έλαβαν μέρος στη χθεσινή διαδικασία σημείωσαν ότι και η πολιτική πρακτική της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ έπαιξε το ρόλο της ώστε το εκλογικό ταμείο στους Δήμους της Μεσσηνίας να είναι αρνητικό.
Σε ό,τι αφορά το Δήμο Καλαμάτας, σημειώθηκε ότι, παρά τη σημαντική καθυστέρηση στην επιλογή υποψήφιου δημάρχου, ο Θ. Μπρεδήμας κατάφερε, τελικά, να εκπροσωπήσει, το ΠΑΣΟΚ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δοθέντος επιπλέον ότι σ’ αυτό τον αγώνα ήταν ουσιαστικά χωρίς καμιά κομματική βοήθεια.
Όπως ήταν φυσικό, τελείως διαφορετική ήταν η άποψη των παρευρισκόμενων για το αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εκεί η πλειοψηφία των παρεμβάσεων συνέτεινε στο γεγονός ότι η εκλογή του Π. Τατούλη στη θέση του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα και για το ΠΑΣΟΚ, παρά τις όποιες αμφισβητήσεις υπήρχαν για τη στήριξη του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» και από το κόμμα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.
Όπως έγινε γνωστό, εκτός από τη χθεσινή συνεδρίαση, το επόμενο διάστημα θα γίνουν συσκέψεις στελεχών και στους έξι καλλικράτειους Δήμους του νομού, όπου θα συζητηθούν πιο διεξοδικά τα κατά τόπους αποτελέσματα.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα