Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Δήμος Τριφυλίας: Με ευχές, προβληματισμό, αλλά και αισιοδοξία η ορκωμοσία

ImageΜε ευχές, προβληματισμό, αλλά και αισιοδοξία έγινε το απόγευμα της Δευτέρας η ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην έδρα του Δήμου, την Κυπαρισσία. Ο δήμαρχος Τριφυλίας και 138 δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων, πρόεδροι, εκπρόσωποι και σύμβουλοι τοπικών κοινοτήτων ορκίστηκαν και αναλαμβάνουν καθήκοντα από το νέο έτος. Της ορκωμοσίας προηγήθηκε θρησκευτική τελετή από το Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο.

Χαιρετισμοί - ομιλίες

Ο απερχόμενος νομάρχης – επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, Δημήτρης, Δράκος, ανέφερε σε σύντομο χαιρετισμό του πως «θα είμαι πάντα παρών και ως δημότης αλλά και ως αυτοδιοικητικός παράγοντας, από τη θέση που με έταξε ο μεσσηνιακός και ο πελοποννησιακός λαός, και θέλω μαζί να αγωνιστούμε και να συν-αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον για την αγαπημένη μας πατρίδα!».Ο νεοεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης τόνισε πως «πρέπει με μεθοδική δουλειά, με συναίνεση, επιμονή, υπομονή και τη βοήθεια όλων μας να εξαλείψουμε τα όποια τοπικά προβλήματα υπήρχαν, χτίζοντας το μέλλον του ενωμένου Δήμου Τριφυλίας. Και θέλω να πιστεύω ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες που θα υπάρξουν, γιατί όντως η χώρα μας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση, το μέλλον του Δήμου Τριφυλίας μπορεί να είναι εκπληκτικό!». Διαβεβαίωσε, δε, για ειλικρινή συνεργασία για την ανάπτυξη του τόπου, αυξάνοντας και βαθαίνοντας τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητές του.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης σημείωσε: «Καλούμαστε να δώσουμε όλοι μαζί τον καλύτερό μας εαυτό, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε, όχι για εμάς, αλλά για τους πολίτες και τον τόπο!». Μάλιστα, κάλεσε το δήμαρχο και το Δ.Σ. Τριφυλίας σε συνεργασία για την ανάπτυξη της νοτιοδυτικής Μεσσηνίας.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, χαρακτήρισε «ιδιαίτερη» τη βραδιά της τελετής ορκωμοσίας «του Δήμου, που ένωσε όλη, σχεδόν, την Τριφυλία. Του Δήμου αυτού που πιστέψαμε και πιστεύουμε ότι είναι και θα είναι ένας μεγάλος και δυνατός, με προοπτική ανάπτυξης, Δήμος για την περιοχή μας».

Ακόμη, τόνισε: «Η νέα Δημοτική Αρχή έχει την υποχρέωση να οργανώσει το Δήμο πρώτα και να τον λειτουργήσει και στη συνέχεια να τον βάλει σε αναπτυξιακή τροχιά! Εμείς, ως αντιπολίτευση, δηλώνουμε ότι θα είμαστε αρωγοί, θετικοί σε ό,τι θετικό και ό,τι καλό προγραμματίζεται και γίνεται, αλλά θα είμαστε και κριτικοί, αυστηρά κριτικοί, σε ό,τι για ’μας δεν είναι σωστό! Ποτέ δε θα κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Στείρα αντιπολίτευση ποτέ!».

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Σαράντος Κουκούμης, ο οποίος σημειώνουμε πως έκανε «πολιτική» ορκωμοσία – δήλωση, επισήμανε: «Θα κριθεί η Δημοτική Αρχή κατά πόσο θα αγωνιστεί ενάντια στα μέτρα που θα δυσκολέψουν τα προβλήματα και ταλανίζουν τους πολίτες…». Και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι ο κ. Κόλλιας θα εφαρμόσει όσα  προεκλογικά έλεγε, ότι τον έβρισκε αντίθετο ο “Καλλικράτης”, έβλεπε τις αντιδραστικές δομές του, και θα είμαστε στο πλάι του, εφόσον αντιταχτεί σε όποια αντιλαϊκά μέτρα θα κληθεί από την κυβέρνηση να εφαρμόσει στο νέο Δήμο. Θα στεκόμαστε κριτικά οργανώνοντας την πάλη του λαού, όταν προσπαθεί να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα…». 

Ο πρώτος δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, φανερά συγκινημένος, έκανε λόγο για δύσκολη συγκυρία, κάτω και από τη σκιά του Μνημονίου, και απηύθυνε σε όλους προσκλητήριο συστράτευσης και κοινής δράσης, ενώ ευχαρίστησε τους πολίτες για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, δηλώνοντας πως δε θα προδοθεί.

«Δεν αναλαμβάνουμε τη διοίκηση του Δήμου ως νικητές, αλλά ως αγωνιστές. Θα εργαστούμε δημιουργικά με όραμα αλλά και ρεαλισμό, με πείσμα, με γνώση και επιμονή… Ανταποκρινόμαστε θετικά στην πρόκληση, στοιχίζοντας την αγωνία και τον προβληματισμό μας με την αγωνία και τον προβληματισμό των συμπολιτών μας. Θα αγωνιστούμε πιο δυνατά, θα αγωνιστούμε όλοι μαζί να μετατρέψουμε την αγωνία σε ελπίδα, την ελπίδα σε πίστη, την πίστη σε ενέργεια, την ενέργεια σε δράση και τη δράση σε αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών της Τριφυλίας», τόνισε και αναφέρθηκε στους επτά άξονες του προγραμματικού σχεδίου της Δημοτικής Αρχής, που είναι: αποκεντρωμένη διοίκηση – συλλογικότητα – χρηστή διαχείριση και διαφάνεια, αγροτικός τομέας, τουριστικός τομέας, επιχειρηματικότητα, κοινωνικές δομές και δράσεις – υγεία – πρόνοια - παιδεία, αθλητισμός – πολιτισμός, βασικά έργα υποδομών. «Ό,τι μπορεί να υλοποιηθεί με τις δυνάμεις και τα μέσα του Δήμου μας, θα υλοποιείται. Ό,τι εξαρτάται από την αρμοδιότητα άλλων φορέων, θα διεκδικείται και, μάλιστα, σθεναρά! Θα τα καταφέρουμε… Έχω εμπιστοσύνη στις προοδευτικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας! Δε ζητάμε την ανοχή τους, ζητάμε τη στήριξη και τη συστράτευσή τους!».

Παρόντες ήταν απερχόμενοι και πρώην δήμαρχοι της Τριφυλίας, εκπρόσωποι κομμάτων, ενώ ανεγνώσθη χαιρετισμός του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά και ο δήμαρχος μετέφερε τις ευχές που του έδωσε τηλεφωνικά ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.


Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα