Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΣΟΚ: Προσκλητήριο ενότητας από Θ. Μπρεδήμα

ImageΠΟΛΛΑ ΗΤΑΝ τα μέτωπα που άνοιξαν το προηγούμενο Σάββατο στην ολομέλεια των δημοτικών οργανώσεων Άριος, Αρφαρών, Θουρίας και Καλαμάτας, με επίκεντρο το εκλογικό αποτέλεσμα του συνδυασμού «Αλλαγή» στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.
Μεγάλη μερίδα μελών των παραπάνω οργανώσεων κατηγόρησε παράγοντες και μηχανισμούς, οι οποίοι με την αδράνεια, αλλά και την πρακτική τους, κατάφεραν να «χαρίσουν» στον Παναγιώτη Νίκα μία ακόμα θητεία.

Οι κατηγορίες που ακούστηκαν ήταν συγκεκριμένες, εναντίον τόσο της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων της Ιπποκράτους και ειδικότερα του βουλευτή Λ. Μίχου, όσο και της Νομαρχιακής Επιτροπής, των βουλευτών, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας Διον. Αλευρά, αλλά και αυτοδιοικητικών παραγόντων.
Μια καθαρή εικόνα των όσων ακούστηκαν το Σάββατο στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Rex» δίνουν οι χαρακτηρισμοί των μελών του κόμματος προς τους έχοντες την ευθύνη των εκλογών:
 τους αποκάλεσαν «αριβίστες», «λαμόγια», «απόντες», «θεσιθήρες».
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας και νέος επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θοδ. Μπρεδήμας, εμφανίστηκε στην ομιλία του ενωτικός, όπως έκανε άλλωστε από την πρώτη στιγμή που δέχτηκε να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου που θα στήριζε το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Καλαμάτας.
Βέβαια, έγινε και από αυτόν αναφορά στην έλλειψη ενότητας από το κόμμα, αλλά εκείνο που χαρακτήρισε την ομιλία του ήταν η προσπάθειά του η συζήτηση για το αποτέλεσμα να μη γίνει αιτία να ξεσπάσει νέος εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ. «Σήμερα δεν είναι χθες. Σήμερα αρχίζει η μάχη για τις επόμενες εκλογές, μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Όλος ο συνδυασμός, εκλεγμένοι και μη, αρχίζουμε ένα νέο αγώνα, πρώτα απ’ όλα της ενότητας και της συμπόρευσης όλων μας. Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Ελάτε όλοι μαζί να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και να κάνουμε πράξη αυτά που μας ενώνουν. Να προετοιμαστούμε από σήμερα κιόλας για τις επόμενες εκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην αρχή της ομιλίας του στα αίτια της εκλογικής ήττας, σημείωσε: «Όπου υπήρξε ενότητα υπήρξε και νίκη». Το απαραίτητο αυτό στοιχείο για να κερδηθεί ένας πολιτικός αγώνας δεν υπήρχε στο ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον κ. Μπρεδήμα, να χαθεί η μάχη.
Δεν υπήρχαν, όμως, μόνο εσωτερικοί παράγοντες που οδήγησαν στην ήττα του Νοεμβρίου. Υποστήριξε ότι υπήρχαν και άλλοι λόγοι. Εξειδικεύοντας τον ισχυρισμό του, μίλησε κατ’ αρχάς για παρεμβάσεις από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας, μέσω ενός σημαντικού αριθμού κληρικών, υπέρ του Παν. Νίκα. Στη συνέχεια, κατήγγειλε, για άλλη μια φορά, το «εκλογικό όργιο» από την παράταξη του δημάρχου, επισημαίνοντας - μεταξύ άλλων - ότι κατά τη διεξαγωγή των εκλογών συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω άνθρωποι του συνδυασμού του να πλαστογραφούν ψηφοδέλτια, συνεργεία του Δήμου έριχναν τσιμέντα σε ιδιωτικές αυλές μέχρι και την παραμονή των εκλογών, ενώ κατά τη διάρκεια της τετραετίας σημειώθηκε μπαράζ προσλήψεων από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα