Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

“Ζεματάει” τους καταναλωτές το πετρέλαιο θέρμανσης

ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
“Καίνε“ τον καταναλωτή οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης στη Νότια Πελοπόννησο, καθώς ο “μαύρος χρυσός“ πωλείται έως και 1,26 ευρώ το λίτρο. Στη Μεσσηνία σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης συναντάμε τόσο τη χαμηλότερη τιμή (0,71 ευρώ το λίτρο) όσο και την υψηλότερη σε πρατήριο της Τριφυλίας (1,26). Στο Νομό Λακωνίας η τιμή κυμαίνεται από 0,72 έως 0,79 ευρώ το λίτρο, και στο Νομό Αρκαδίας από 0,73 έως 0,78. Πρατηριούχοι της Μεσσηνίας μιλώντας στην “Ε“ λένε ότι το τελευταίο 24ωρο αυξήθηκαν οι παραγγελίες επειδή οι καταναλωτές πληροφορήθηκαν την επικείμενη επιδείνωση του καιρού. Ωστόσο, το ύψος της ζήτησης παραμένει χαμηλότερο από άλλες χρονιές, καθώς οι καταναλωτές λόγω της οικονομικής κρίσης αγοράζουν μικρότερες ποσότητες.Ηλίας Καρυοφύλλης είπε πως μόλις χθες ξεκίνησαν οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης. “Σήμερα ξεκίνησαν οι παραγγελίες. Κανένας δεν έχει ανάψει καλοριφέρ, και αυτοί που παραγγέλνουν φοβούνται για την κακοκαιρία“.
Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος επεσήμανε ότι ο κόσμος είναι συγκρατημένος και το απέδωσε στο ότι καθημερινά η τιμή του πετρελαίου ανεβαίνει. “Κάθε μέρα η τιμή αυξάνεται, επόμενο είναι με τέτοια κρίση η κίνηση να είναι μειωμένη“, σημείωσε και πρόσθεσε: “Ο κόσμος ζητάει σκόντο και βάζει λιγότερο πετρέλαιο“.
Γιώργος Καπερώνης είπε πως οι παραγγελίες ανέβηκαν μόλις ανακοινώθηκε ότι ο καιρός χαλάει. “Εγινε ένα μπαμ τις δύο τελευταίες μέρες, με το που ανακοινώθηκε ότι ο καιρός θα κρυώσει“. Ωστόσο, “βάζουν μετρημένες ποσότητες λόγω της αυξημένης τιμής του πετρελαίου. Ειδικά την τελευταία εβδομάδα η τιμή ανεβαίνει καθημερινά και ο κόσμος είναι επιφυλακτικός“.
Ο Αλέξανδρος Κουτσουμπός λέει επίσης ότι το τελευταίο διήμερο υπάρχει ενδιαφέρον για πετρέλαιο θέρμανσης. “Ερχεται κρύο και ο κόσμος ζητάει πετρέλαιο“, λέει και προσθέτει πως παρ‘ όλα αυτά “ο κόσμος δεν έχει λεφτά και ψάχνει για την καλύτερη τιμή, ενώ και οι ποσότητες που παραγγέλνουν είναι μικρότερες“.Κώστας Σώτηρας συμφωνεί ότι αυτές τις μέρες σημειώθηκε αύξηση στις παραγγελίες λόγω... δελτίων καιρού. “Ο κόσμος φοβήθηκε την κακοκαιρία που έρχεται και ζητάει πετρέλαιο“, λέει, αλλά συμπληρώνει πως “λεφτά δεν υπάρχουν και πολλοί ζητάνε πίστωση“. Ν.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα