Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

46.000 ευρώ οι µέσες ετήσιες αποδοχές στη ∆ΕΗ

 
ΣΕ 46.000 ευρώ τον χρόνο ανέρχονται οι µέσες ετήσιες µεικτές αποδοχές του προσωπικού της ∆ΕΗ, όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η επιχείρηση.

Στην ανακοίνωση επισηµαίνει ότι στο τέλος του 2005 οι συνολικές µέσες ετήσιες µεικτές αποδοχές του προσωπικού της – συµπεριλαµβανοµένων των αποδοχών όσων απασχολούνται σε βάρδιες όλο το 24ωρο στους σταθµούς παραγωγής, τα ορυχεία και τις εγκαταστάσεις µεταφοράς και διανοµής ηλεκτρισµού, δηλαδή στα δίκτυα – ανέρχονταν σε 2.670

ευρώ τον µήνα, δηλαδή 37.400 ευρώ ετησίως. Τα ποσά αυτά, όπως εκτιµά η διοίκηση της ∆ΕΗ, διαµορφώνονται για φέτος σε 3.280 ευρώ τον µήνα ή 46.000 ευρώ ετησίως, έχοντας αυξηθεί κατά 23% τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ – όπως υποστηρίζει – το 11% των αυξήσεων αυτών αποτελεί ωρίµαση λόγω τριετιών.

Στην ανακοίνωσή της η επιχείρηση δεν αναφέρει ξεχωριστά ποιο είναι το ύψος των µέσων αποδοχών στο διοικητικό προσωπικό και ποιο σε όσους απασχολούνται σε ορυχεία, µονάδες και δίκτυα.

Η επιχείρηση επικαλείται το ύψος του πληθωρισµού στο διάστηµα αυτό (21,9%) υποστηρίζοντας ότι το σύνολο των αυξήσεων που δόθηκαν, µαζί µε την ωρίµαση λόγω τριετιών, κάλυψαν το ποσοστό του πληθωρισµού.

Επίσης, σύµφωνα µε την ανακοίνωση, η µέση ηλικία των εργαζοµένων στη ∆ΕΗ ανέρχεται σε 49 χρόνια, από 44 χρόνια το 2005.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα