Με χειροπέδες βγήκαν από τα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο Γιώργος Κουρής και ο γιος του Ανδρέας, καθώς κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή.
Οι δύο άνδρες την περασμένη Τετάρτη βρέθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης για πολλοστή όμως η έκβαση αυτής της υπόθεσης ήταν διαφορετική. Μέσα σε λίγα λεπτά, πατέρας και γιος βρέθηκαν από το ανακριτικό γραφείο καθ’οδόν για τον Κορυδαλλό Ο Γιώργος Κουρής ποτέ δεν θα φανταζόταν, στη δεκαετία του΄60, όταν ξεκίνησε από την εφημερίδα «Φωνή της Κεφαλονιάς» την πορεία του προς τις κορυφές των media αλλά και την κατάληξή του πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.
Στο ξεκίνημά του ο Κουρής υποστηριζόταν από ισχυρούς παράγοντες της Ενώσεως Κέντρου και..
γνώρισε δικαστικές διώξεις από την κυβέρνηση της ΕΡΕ.
Από την περίοδο των Ιουλιανών ώς το πραξικόπημα των συνταγματαρχών, ο Γιώργος Κουρής στήριξε τον (μετέπειτα θανάσιμο εχθρό του) Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Ευάγγελο Δενδρινό, εκείνη την εποχή βουλευτή Κεφαλληνίας και μετά τη δικτατορία στέλεχος της Εθνικής Παράταξης.
Εχει καταγγελθεί ότι την περίοδο της Αποστασίας ο Γιώργος Κουρής εξέδιδε επτά πανομοιότυπες επαρχιακές εφημερίδες που διέφεραν μόνο στον τίτλο, για να στηρίξει τον Μητσοτάκη και να επιτεθεί προσωπικώς στον Ανδρέα Παπανδρέου.
Μετά τη δικτατορία, ο Γιώργος Κουρής δημιουργεί την εταιρεία «Καρμποτεχνική» και στήνει τυπογραφείο στην Παλλήνη Αττικής. Εκδίδει αρχικά τη «Νέα εφημερίδα», η οποία πάει άπατη, και αργότερα, το 1980, την «Αυριανή». Η τελευταία επωφελείται από τη μεγάλη απεργία των τυπογράφων και στέκεται στα πόδια της. Παράλληλα, κατοχυρώνεται ως το επίσημο φύλλο των «πρασινοφρουρών», προσπαθώντας να καταστεί κύριος εκφραστής της επερχόμενης σαρωτικής «αλλαγής».
Τα τέλη της δεκαετίας του ’80 βρίσκουν τον Γιώργο Κουρή ιδιοκτήτη της «Αυριανής», του «Φίλαθλου» και του «Δημοκρατικού Λόγου». Σε συνέντευξή του το 1986 υπολογίζει την προσωπική του περιουσία σε «πάνω από πεντακόσια εκατομμύρια δραχμές».
Και κάπως έτσι φτάνει στην αρχή της δεκαετίας του ’90 να ελέγχει τις εφημερίδες «Αυριανή», «Λόγος», «Νίκη», «Φίλαθλος», «Star», τους ραδιοσταθμούς Ράδιο Αθήνα και Spint FM και τον τηλεοπτικό σταθμό Κανάλι 29, το μετέπειτα Star channel.
Σημειωτέον ότι το 1992 διακόπτεται η επιχειρηματική συνεργασία του Γιώργου Κουρή με τον αδερφό του (και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Β” Αθηνών) Μάκη Κουρή, ο οποίος εξέδωσε την κυριακάτικη εφημερίδα «Παρόν». Ο Γιώργος Κουρής ίδρυσε το Κανάλι 5 το 1994, το μετονόμασε σε Alter 5 το 1999 και, ένα χρόνο αργότερα, ο τηλεοπτικός σταθμός απέκτησε το σημερινό όνομά του. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του καναλιού, Ελεύθερη Τηλεόραση, μπήκε στο Χρηματιστήριο και από εκεί ξεκίνησαν τόσο το μεγάλο πάρτι όσο και η μεγάλη περιπέτεια…
πηγή: «Ε»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα