Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Είσαι άνεργος νέος; Πέρασε την πόρτα της αγοράς εργασίας

Ένα νέο πρόγραμμα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, που θα ενισχύσει τους ανέργους νέους, μέσα από κατάρτιση και πρακτική άσκηση, ώστε να εκπαιδευτούν, να αποκτήσουν εργασιακές εμπειρίες και να έλθουν σε επαφή με επιχειρήσεις.
Το πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών» αφορά συνολικά 45.000 άνεργους νέους και νέες κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας, γεννημένους από το 1984 ω; το 1995.
Αν, λοιπόν, είσαι άνεργος μέχρι 29 ετών, μην χάσεις αυτή την ευκαιρία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Παρακολούθηση εξειδικευμένου προγράμματος κατάρτισης 80 ωρών, σε γνώσεις και δεξιότητες, συναφείς με την θέση εργασίας που επιθυμείς.
Πεντάμηνη απασχόληση σε αμειβόμενη θέση πρακτικής άσκησης, η οποία θα ταιριάζει στα προσόντα σου και στις επιθυμίες σου, σε μια επιχείρηση του Ιδιωτικού Τομέα.

  • Υποστήριξη, και συμβουλευτική καθοδήγηση, για την προετοιμασία της ένταξής σου στο νέο εργασιακό περιβάλλον
  • Εκπαιδευτικό επίδομα, για τη κατάρτιση και τη πρακτική άσκηση από 2.400 € ως 2.700 €, ανάλογα με το εκπαιδευτικό σου επίπεδο, και ασφαλιστική κάλυψη.
Επιπλέον η επιχείρηση στην οποία θα κάνεις την 5μηνη πρακτική άσκηση, αξιολογώντας την πορεία σου και τις ικανότητές σου, είναι πιθανό να σου προτείνει τη συνέχιση της συνεργασία σας.

Μάθε περισσότερα – μείνε ενημερωμένος
Συμπληρώνοντας τα στοιχεία σου  θα μπορείς να ενημερώνεσαι συνεχώς για το πρόγραμμα, ενώ κάποιος συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σου για να συζητήσει την δυνατότητα συμμετοχής σου στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα