Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Ζάκυνθος: Η ιατροδικαστική έρευνα σοκάρει - Δεν αμύνθηκε καν το θύμα

Σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προήλθαν από χτυπήματα έφερε το θύμα, ο 22χρονος αμερικανός, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στη Λαγανά Ζακύνθου.
Τα χτυπήματα επέφεραν εγκεφαλική αιμορραγία, από την οποία προήλθε ο θάνατος του 22χρονου, αναφέρει το πόρισμα της Αγγελικής Τσιόλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η ιατροδικαστής έχει διαπιστώσει πως το θύμα δεν πρόλαβε καν να αμυνθεί. Τον πέταξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν και τα όσα προκύπτουν από τα βίντεο, από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής. Σύμφωνα με το υλικό, κάποιοι από τους δράστες συνέχισαν να χτυπούν τον Χέντερσον ακόμη και τη στιγμή που εκείνος ήταν πλέον αναίσθητος στο έδαφος.
Είναι αξιοσημείωτο πως όλη η επίθεση δεν κράτησε πάνω από μισό λεπτό!
Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί οχτώ άτομα για την υπόθεση. Ένας Έλληνας και επτά σερβικής καταγωγής.
Τα βίντεο του ξυλοδαρμού… θανάτου των 30 δευτερολέπτων ανέδειξαν έξι ακόμη δράστες. Πρόκειται για δύο 22χρονους Σέρβους, τον Sinisa P. και Nenad J., οι οποίοι φαίνεται να ήταν γνωστοί του 32χρονου συμπατριώτη τους, υπεύθυνου ασφαλείας του καταστήματος στο οποίο εξελίχθηκε η δολοφονική συμπλοκή και τέσσερις ομοεθνείς τους. Δύο 18χρονοι, ένας 21 ετών και ένας 27 χρόνων.
Έγινε επιχείρηση της αστυνομίας, στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι Σέρβοι, επιχείρηση που κράτησε λίγα λεπτά καθώς οι κατηγορούμενοι δεν προέβαλαν αντίσταση. Οι συλληφθέντες

αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς μέσα από τα βίντεο που υπάρχουν από κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων.
Εντός της ημέρας, οι οκτώ συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Ο άγριος ξυλοδαρμός που δέχτηκε ο 22χρονος Τεξανός τουρίστας Jaward -Bakari Henderson καταγράφηκε στις 03:16 τα ξημερώματα της Παρασκευής έξω από μπαρ στον Λαγανά Ζακύνθου. Με συνεχόμενα χτυπήματα στο κεφάλι, οι δύο άνδρες της ασφάλειας του club χτύπησαν μέχρι θανάτου τον μόλις 22χρονών Αμερικανό τουρίστα από το Τέξας, ο οποίος ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Για ακόμα μία φορά στο Λαγανά της Ζακύνθου οι καταστάσεις βγαίνουν εκτός ελέγχου με τις πιο ασήμαντες αφορμές, θυμίζοντας τα αποτρόπαια σκηνικά του παρελθόντος όπως τη δολοφονία του Ντουζόν Σαμίτ το καλοκαίρι του 2008 στη Μύκονο.

Ουδείς μπορούσε να φανταστεί πως ο νεαρός που ανάμεσα σε συνομήλικούς του κέρδιζε το 2014 υποτροφία, θα κατέληγε νεκρός από τα βίαια χτυπήματα μπράβων και μπάρμαν σε ένα ελληνικό νησί.

Η παρέα του 22χρονου τουρίστα διαπληκτίστηκε με μία δεύτερη παρέα Σέρβων για ασήμαντο λόγο. Ακολούθησε συμπλοκή και ο Τεξανός έφυγε τρέχοντας από το club ενώ τουλάχιστον τέσσερα άτομα τον κυνήγησαν κατά πόδας. Δυστυχώς 20 μέτρα από το bar, δύο από τους εργαζόμενους του μπαρ τον προφταίνουν τον πετούν στο έδαφος και αρχίζουν να τον γρονθοκοπούν και κλωτσούν στο κεφάλι και το σώμα του νεαρού για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Το σκηνικό καταγράφεται και από τις κάμερες ασφαλείας. Μεταξύ των θυτών ήταν ένας Σέρβος με βρετανικό διαβατήριο ηλικίας 32 ετών αλλά και ένας Έλληνας μπάρμαν του μαγαζιού 34 χρόνων, οι οποίοι λίγες ώρες μετά τη δολοφονία, ταυτοποιήθηκαν από τις αρχές και συνελήφθησαν. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της συμπλοκής.



Κάθε χρόνο στα νησιά καταγράφονται παρόμοια άγρια σκηνικά μέσα στα νυχτερινά μαγαζιά από μπράβους των μαγαζιών.
Η υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο αλλά και συγκινήσει για την ιδιαίτερη εξέλιξη της, ήταν αυτή του θανάτου του 20χρονου Αυστραλού τουρίστα Ντουζόν Ζάμιτ στη Μύκονο. Στις 28 Ιούλιου του 2008, ο 20χρονος Αυστραλός διασκέδαζε με φίλους του σε μπαρ του νησιού. Όταν έφυγαν δέχθηκε αναίτια αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι από τους μπράβους του μαγαζιού, σταματώντας την τετραμελή παρέα του Ντουζόν στη μέση του δρόμου. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας του νησιού κι από εκεί στο «Ερρίκος Ντυνάν». Ζούσε μόνο με μηχανική υποστήριξη. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να τον επαναφέρουν. Τότε, ο πατέρας του, Όλιβερ, πήρε τη μεγάλη απόφαση και έδωσε εντολή στους γιατρούς να σταματήσουν τη μηχανική υποστήριξη του παιδιού του και να δωρίσει την καρδιά του γιου του σε κάποιον που θα μπορούσε να σωθεί.
Από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι και σήμερα μάχη για τη ζωή δίνει ο κύπριος Βαγγέλης Πέππος, από χτυπήματα μπράβων που δέχτηκε σε γνωστό beach bar της Μυκόνου. Στις 6 Σεπτεμβρίου,ο καυγάς του άτυχου Κύπριου με έναν ακόμα Κύπριο, μόνιμο κάτοικο Αγγλίας, στάθηκε η αφορμή ώστε οι μπράβοι του μαγαζιού να τον βγάλουν έξω και να τον δείρουν ανελέητα.
Και τον Μάιο του 2016 μία ακόμα θανάσιμη συμπλοκή καταγράφηκε στον Λαγανά. Το τραγικό συμβάν ξεκίνησε από ένα ακόμη τοπικό μπαρ στο οποίο διασκέδαζε 32χρονος Έλληνας όπου ήρθε στα χέρια με έναν Άγγλο τουρίστα . Ο 32χρονος νοσηλεύτηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Το τραύμα που έφερε στο κεφάλι ήταν βαρύ και τελικά μετά από δύο εβδομάδες νοσηλείας υπέκυψε.
Η ανακοίνωση της οικογένειας του θύματος
Η οικογένεια του νέου "ανέβασε" γραπτή δήλωση στο σάιτ mystatesman.com, στην οποία αναφέρει ότι ο 22χρονος Bakari Jaward Henderson είχε έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί για τη φωτογράφηση της νέας του συλλογής μόδας.
Ο Bakari χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από τουλάχιστον δέκα άτομα, λέει η οικογένειά του.
«Αγαπούσε να περνά χρόνο με την οικογένειά του και τους φίλους του, να ταξιδεύει και να γνωρίζει καινούριους ανθρώπους. Ήταν ένας στοχαστής και του άρεσε να ξεκινά νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα