Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Λύματα «χύμα στο κύμα» στον Αϊ-Λαγούδη…


Με τον εφιάλτη της βρώμας έρχονται αντιμέτωποι, πλησιάζοντας την κορύφωση του καλοκαιριού, κάτοικοι και επισκέπτες της Κυπαρισσίας που επιλέγουν την κεντρική παραλία του Αϊ-Λαγούδη για το μπάνιο, τη χαλάρωση ή τη βόλτα τους.
Τις προηγούμενες μέρες, καθώς και χθες, για μια ακόμη – πολλοστή – φορά, όπως μας είπαν λουόμενοι και επισκέπτες και διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, η περιοχή πλημμύρισε από λύματα αποχέτευσης, η ατμόσφαιρα από τη δυσωδία ήταν αποπνικτική, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και την υγιεινή.
Το αποχετευτικό δίκτυο είτε διαρκώς βουλώνει (στην «καλύτερη» των περιπτώσεων) είτε δε δύναται να μεταφέρει το μεγάλο όγκο των λυμάτων που πέφτουν σε αυτό, ενώ ασυνείδητοι ιδιοκτήτες ή κάτοικοι σε ακίνητα της περιοχής από την οποία διέρχεται έχουν κάνει αυθαίρετα παράνομες συνδέσεις και ομβρίων υδάτων, με συνέπεια τα λύματα να πλημμυρίζουν την περιοχή, καθώς «σήκωσαν» το καπάκι φρεατίου του αποχετευτικοί δικτύου στον παραλιακό δρόμο, στο κεντρικότερο σημείο της παραλίας.

Το πρόβλημα που προκαλείται είναι τεράστιο και λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς βρισκόμαστε σε λεγόμενη «φουλ σεζόν».
Κάτοικοι αλλά και επισκέπτες μάς είπαν ότι από τις προηγούμενες μέρες που τα λύματα έτρεχαν στο δρόμο και έπεφταν στην παραλία, ενημέρωσαν το Δήμο Τριφυλίας, αλλά μέχρι και χθες το μεσημέρι δεν είδαν ανταπόκριση. Δε γνωρίζουμε αν επαγγελματίες επιχειρήσεων της παραλίας έχουν προβεί σε ανάλογα διαβήματα προς τη Δημοτική Αρχή, ωστόσο πελάτες επιχειρήσεων στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη, χθες το μεσημέρι, μπροστά στα μάτια μας, έφυγαν άρον άρον εξαιτίας της μπόχας των λυμάτων.
Κάτοικοι και επισκέπτες επισήμαναν ακόμη ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει άμεσα ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημα, επειδή δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη και τραγική κατάσταση. Όπως, δε, τόνιζαν, το γεγονός ότι από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας δεν έχει γίνει κάτι δείχνει, αφενός, αδιαφορία και, αφετέρου, μειωμένη ή και καθόλου περιβαλλοντική ευαισθησία.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα