Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Περισσότερα από 350 παιδιά στα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας – 29 προσλήψεις για τη λειτουργία τους

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την περασμένη Πέμπτη, εγκρίθηκε, μεταξύ άλλων, η πρόσληψη ωρομίσθιου εκπαιδευτικού – καλλιτεχνικού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου / σύμβαση έργου, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Καλαμάτας, στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» σχολικού έτους 2017 – 2018, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Πρόκειται για 29 άτομα εκπαιδευτικού – καλλιτεχνικού προσωπικού που θα απασχοληθούν μέχρι 31-8-2018, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος.
 Νέοι ορίζοντες για τα παιδιά
Σημειώνεται ότι οι εγγραφές για τη συμμετοχή παιδιών σε ΚΔΑΠ πραγματοποιήθηκαν από 24 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 2017 στο ΚΕΠ του Δήμου Καλαμάτας.
 Έως σήμερα έχουν υπογραφεί 246 συμφωνητικά με ωφελούμενες, οι οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στις δράσεις των ΚΔΑΠ του Δήμου, ενώ από την ΕΕΤΑΑ έχει εγκριθεί η συμμετοχή ακόμη 108 παιδιών που πληρούν τα κριτήρια, αλλά δεν έλαβαν έως τώρα αξία τοποθέτησης λόγω χρηματοδότησης και αναμένεται να τη λάβουν στη β΄ κατανομή. Η συνολική δυναμικότητα είναι πάνω από 380 παιδιά.
Τα ΚΔΑΠ θα ανοίξουν στα παιδιά, πέραν του σχολικού ωραρίου, νέους ορίζοντες μέσα από τη μουσική, το χορό, τη ζωγραφική, τη χειροτεχνία, το θεατρικό παιχνίδι, τη γυμναστική και άλλες εξειδικευμένες δραστηριότητες, ανάλογα με τις ανάγκες.
 Πού θα λειτουργήσουν
Τα ΚΔΑΠ θα λειτουργήσουν στους κάτωθι σχολικούς χώρους: 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος, Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών, Δημοτικό Σχολείο Θουρίας, και Δημοτικό Σχολείο Λαιίκων.
 
Οι προσλήψεις
Εγκρίθηκαν, λοιπόν, οι προσλήψεις καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού προσωπικού μέχρι 31-8-2018, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος, ως εξής:
Το προσωπικό αυτό θα προσληφθεί από το Δήμο Καλαμάτας με μεθοδολογία (κριτήρια) ΑΣΕΠ, δηλαδή με μοριοδότηση, δεδομένου ότι πρόκειται για εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό προσωπικό. Για την επιλογή του προσωπικού εγκρίθηκε η σύσταση τριμελούς επιτροπής, που θα διεξαγάγει τις συνεντεύξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα