Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Η Ε.Ε. δίνει 93,5 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για να ενοικιαστούν σπίτια σε πρόσφυγες

Νέα μέτρα στήριξης των προσφύγων στην Ελλάδα, συνολικού κόστους 209 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Ε.Ε. δίνει 93,5 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για να ενοικιαστούν σπίτια σε πρόσφυγες
Το κυριότερο πρόγραμμα, γνωστό ως ESTIA, θα επιτρέψει σε χιλιάδες πρόσφυγες να μεταφερθούν από τους καταυλισμούς όπου διαμένουν σήμερα σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και σπίτια. Το πρόγραμμα θα προσφέρει σταθερό εισόδημα στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, τονώνοντας έτσι την ελληνική οικονομία.
Το πρόγραμμα ενοικιάσεων έχει προϋπολογισμό 93,5 εκατομμύρια ευρώ κι έχει στόχο να αυξηθούν κατά 22.000 οι πρόσφυγες που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα ακίνητα. Η έμφαση θα δοθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ περίπου 2.000 θέσεις φιλοξενίας θα δημιουργηθούν στα νησιά.
Επιπλέον, το ESTIA θα προσφέρει στους πρόσφυγες βοήθεια σε μετρητά για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών τους.
Αυτό το σκέλος του προγράμματος έχει προϋπολογισμό 57,6 εκατομμύρια ευρώ και, όπως επισημαίνει σε έκθεσή της η Κομισιόν, θα ενισχύσει τελικά την πραγματική οικονομία καθώς τα χρήματα θα δαπανώνται σε τοπικά καταστήματα για την αγορά τροφίμων, φαρμάκων και άλλων αγαθών.
Το ESTIA θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Η έκτακτη βοήθεια που έχει προσφέρει η Ε.Ε. στην Ελλάδα για το προσφυγικό ανέρχεται πλέον σε 401 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έως το 2020 είναι προγραμματισμένο να προσφέρει στη χώρα μας 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ για τη διαχείριση των συνόρων και της προσφυγικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα