Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Ανοίγουν λογαριασμούς μπαταξήδων οι τράπεζες με παρέμβαση του Δήμου Καλαμάτας

Τράπεζες απάντησαν στο Δήμο Καλαμάτας και βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς κάποιων μεγάλων οφειλετών, προκειμένου να προχωρήσουν οι κατασχέσεις.
Αυτό επεσήμανε στην "Ε" ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις μας για την πορεία της προσπάθειας του δήμου να εισπράξει τα χρήματα που του οφείλονται, με αρχή από οφειλέτες πάνω από 20.000 ευρώ, μέσω κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών.
Μας πληροφόρησε, επίσης, ότι με τη λήψη των ειδοποιητηρίων κάποιοι από τους οφειλέτες για πολεοδομικά ζητήματα, όπως από τη διάνοιξη της Βασ. Γεωργίου, προσήλθαν στο δήμο κι έδειξαν ενδιαφέρον για να πληρώσουν με διακανονισμό, ενώ αναμένεται και η ρύθμιση με τις πολλές δόσεις που προωθεί η κυβέρνηση.
Ειδικότερα, ο κ. Ηλιόπουλος παρατήρησε ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και διευκρίνισε πως η ενημέρωση από τις τράπεζες για τους οφειλέτες - φυσικά πρόσωπα ήταν πιο εύκολη και πιο σύντομη σε σχέση με τα νομικά πρόσωπα, εταιρείες που χρωστούν. Για τα νομικά πρόσωπα, για να βρεθούν οι εταίροι - μέλη των εταιρειών, μας ενημέρωσε ότι έχουν σταλεί ειδοποιητήρια στα Ειρηνοδικεία Καλαμάτας και Αθήνας. Όσον αφορά τα φυσικά πρόσωπα που αποτελούν το 60% των 74 ΑΦΜ - μεγάλων οφειλετών του δήμου, οι απαντήσεις των τραπεζών φανέρωσαν πως κάποιοι δεν έχουν χρήματα και άλλοι έχουν χρήματα σε δικούς τους αποκλειστικούς λογαριασμούς ή σε άλλους που είναι συνδικαιούχοι.
Να υπενθυμίσουμε ότι σε πρώτη φάση οι κατασχέσεις που αποφάσισε ο Δήμος Καλαμάτας αφορούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, τα οποία οφείλουν πάνω από 20.000 ευρώ. Οι μεγάλες αυτές οφειλές προέρχονται από μόλις 74 ΑΦΜ (άτομα ή εταιρείες) από τους 28.000 συνολικά οφειλέτες, που χρωστούν πάνω από το 50%, τα 7,5 εκ. από τα 14 εκ. ευρώ της συνολικής οφειλής προς το δήμο.
Μέχρι τώρα έχουν σταλεί από το δήμο 30.000 ειδοποιητήρια σε όλους όσοι χρωστούν, ακόμα και σε πεθαμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα