Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Τριάντα εννέα δασικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα, το τελευταίο 24ωρο

Τριάντα εννέα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.   
Τριάντα εννέα δασικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα, το τελευταίο 24ωροΌσον αφορά στις υπόλοιπες πυρκαγιές, η κατάσταση έχει ως εξής:
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Κόμιτο του δήμου Καρύστου Ευβοίας, χθες στις 12:35, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.
Η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση το Σάββατο, στις 15:40, στην περιοχή Αμελάντες στην Αγία 'Αννα Ευβοίας, είναι οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση χθες στις 17:00 στην περιοχή Λιοφύτη, στο Πικέρμι Αττικής είναι οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 8 οχήματα 10 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 16 εθελοντές και 8 οχήματα ΟΤΑ. Παράλληλα, η δεύτερη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στο Πικέρμι, στις 18:23, πίσω από ξενοδοχείο, είναι οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 18 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 7 οχήματα, 16 εθελοντές και 8 οχήματα ΟΤΑ.
Η φωτιά που ξέσπασε χθες, στις 17:55 σε δασική έκταση στην περιοχή Κορυσχάδες Καρπενησίου είναι οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 5 οχήματα.

Σήμερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Αργολίδας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Ευβοίας, καθώς και για τη Χίο και τη Μυτιλήνη. Παράλληλα, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (Δείκτης 3) προβλέπεται για τους νομούς Έβρου, Φθιώτιδας, Αχαΐας, Ηλείας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, και για τα νησιά Κρήτη, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Λήμνος, Σκιάθο, Σκόπελος, Αλόννησος και Σκύρος.
Η Πυροσβεστική υπενθυμίζει στους πολίτες, ότι σε κάθε περίπτωση πυρκαγιάς ή έκτακτης ανάγκης πρέπει να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Υπηρεσίας στον αριθμό 199.
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα