Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Αποχώρησε και η ΝΔ από τη Βουλή λόγω του τσουνάμι τροπολογιών

Την ίδια στιγμή και ο Γιάννης Κουτσούκος (ΔΗ.ΣΥ) απείλησε με αποχώρηση αν η κυβέρνηση δεν ενημέρωνε για το αν θα κατέθετε νέες τροπολογίες.Tο δρόμο του Ποταμιού και του ΚΚΕ ακολούθησε και η ΝΔ και αποχώρησε από τη συζήτηση στη Βουλή διαμαρτυρόμενη για τις δεκάδες των τροπολογιών που έχει καταθέσει η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο ενσωματώνει κοινοτική οδηγία στην ελληνική νομοθεσία.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης αιτιολογώντας τη απόφαση του κόμμματος του, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει χωρίς προηγούμενη ενημέρωση 35 τροπολογίες. «Πρόκειται για κακή νομοθέτηση αλλά και ασέβεια στην λειτουργία του κοινοβουλευτισμού» υπογράμμισε και κατέθεσε στη Βουλή παλιότερες επιστολές του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το προεδρείο του Κοινοβουλίου με τις οποίες ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγγελε την πρακτική αυτή.
Παρεμβαίνοντας ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης εξέφρασε την λύπη του για τη κατάσταση . Ανέφερε ότι και στο παρελθόν υπήρχαν τέτοια κρούσματα ωστόσο όπως είπε τώρα έχουν πάρει επιδημική μορφή.
Την ίδια στιγμή και ο Γιάννης Κουτσούκος (ΔΗ.ΣΥ) απείλησε με αποχώρηση αν η κυβέρνηση δεν ενημέρωνε για το αν θα κατέθετε νέες τροπολογίες. «Είναι θέμα τάξης» τόνισε.
Η προοπτική να μείνει μόνη της η κυβέρνηση στην αίθουσα προκάλεσε την παρέμβαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου που δεσμεύτηκε ότι δεν θα καταθέσει νέες τροπολογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα