Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Ενημέρωση και εξετάσεις για το διαβήτη στο Μελιγαλά

Εκδήλωση για τις νεότερες εξελίξεις γύρω από τον σακχαρώδη διαβήτη θα γίνει την Κυριακή στο Μελιγαλά στο Πνευματικό Κέντρο «Μαρία Κάλλας στις 7 μ.μ.Η πρωτοβουλία ανήκει στον Σύλλογο Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία», ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του Σακχαρώδη Διαβήτη από το 1998 και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.).
Το ενημερωτικό πρόγραμμα «Μεσσηνιακές ημέρες σακχαρώδη διαβήτη: υψώνουμε ασπίδα προστασίας» για το 2017 συντονίζει συνολικά ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.
Την Κυριακή 30 Ιουλίου στον Μελιγαλά (Πνευματικό Κέντρο «Μαρία Κάλλας») το διάστημα 4 – 7 μ.μ. θα διενεργηθούν δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης στους κατοίκους της πόλης, ενώ 7 – 9.30 μ,.μ. θα ακολουθήσει το ενημερωτικό πρόγραμμα.
Κατά τη διάρκειά του, θα γίνουν οι διαλέξεις «Παιδική παχυσαρκία” από το γενικό γιατρό στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά Ηλία Μανδηλάρη, «Σακχαρώδης διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα» από τον επίκουρο καθηγητή Παθολογίας Ε.Κ.Π.Α. Παναγιώτη Χαλβατσιώτη και «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο» από τον χειρουργό, επιμελητή Χειρουργικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας Παναγιώτη Γιαννόπουλο.
Την εκδήλωση έχει προσκληθεί να ευλογήσει και να προσφωνήσει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στις 7.15 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα