Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Το “Open Studio” δρα και ανοίγει ορίζοντες για το μέλλον

Εξαιρετική, από κάθε άποψη, είναι η ιδέα και πρωτοβουλία συγκρότησης μιας πλατφόρμας καλλιτεχνών στους Γαργαλιάνους, το Open Studio, με κοινό στόχο την παρουσίαση της δουλειάς τους. Καλλιτέχνες από διάφορα πεδία συνδιαλέγονται, επικοινωνούν και εκθέτουν στο κοινό.
Παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, video art, installations, περφορμανς, video dance, χορός, κεραμική, ψηφιδωτό, εικαστικό κόσμημα. Νέοι καλλιτέχνες αλλά και παλαιότερης γενιάς δρουν με τα έργα τους αφήνοντας το στίγμα τους για το μέλλον! Μάλιστα, την πρωτοβουλία αυτή αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων και διοργανώνει καλοκαιρινές εκθέσεις για το διάστημα Ιούλιος – Αύγουστος 2017.
Οι εκθέσεις λειτουργούν στο χώρο του στεγάζεται το Open Studio, στην οδό Αθανασίου Κοκκώνη 5, στο κέντρο των Γαργαλιάνων. Η έναρξη των εκθέσεων έγινε το Σάββατο 1η Ιουλίου με την ομαδική έκθεση “Mosaic” όπου δέκα εννέα καλλιτέχνες εκθέτουν τα έργα τους για μία εβδομάδα, σε μία παρουσίαση σχεδιασμένη να λειτουργήσει ως ένα ψηφιδωτό ιδεών και εικόνων.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως και σήμερα και λειτουργεί από τις 9μμ έως τις 11μμ.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Χριστίνα Φωτοπούλου και σε αυτή συμμετέχουν οι Δήμητρα Βάντζιου, Klaudia Delmer, Γιώργος Καλαποθαρέας, Μαρία Καραμπότσου, Αριστομένης Κατσούλας, Παναγιώτης Λάμπρου, Λιάνα Μερτζάνη, Θοδωρής Παναγόπουλος, Ελένη Πλέσσα, Simon Rose, Μιλτιάδης Σκούντζος, Χρήστος Σκούντζος, Κώστας Τσαούσης, Παναγιώτης Φιτσώρος, Φωκίωνας, Σήλια Φωτοπούλου, Χριστίνα Φωτοπούλου, Λαυρέντης Χωραϊτης, Βίκυ Ψυχογυιού.
Μιλώντας στο «Θ» για την έκθεση, η Χριστίνα Φωτοπούλου, που έχει την επιμέλειά της, σημείωσε πως, «Πλήθος κόσμου αγκάλιασε την έκθεση με ενθουσιασμό και απόλαυσε τα έργα.
Ήταν μία μοναδική ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την σύγχρονη τέχνη και να συνομιλήσει με τους ίδιους τους καλλιτέχνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα