Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Έκλεψαν χρυσαφικά και χρήματα από Φιλιατρά, Λογγά, Κυπαρισσία και Καλό Νερό

Τρεις Έλληνες τσιγγάνοι, συγγενείς μεταξύ τους, φέρονται από την Ασφάλεια Καλαμάτας ως δράστες 4 κλοπών που είχαν γίνει πέρυσι τον Απρίλιο σε σπίτια στα Φιλιατρά, τη Λογγά, την Ανω Πόλη Κυπαρισσίας και το Καλό Νερό.
Οι τσιγγάνοι, ηλικίας 30 χρόνων οι δύο και 40 χρόνων ο τρίτος, κατηγορούνται ότι είχαν κλέψει χρυσαφικά και χρήματα που η αξία τους ξεπερνά τα 8.000 ευρώ. Επιπλέον, σε ένα από τα σπίτια, άφησαν ανοιχτό το μάτι της ηλεκτρικής κουζίνας και προκλήθηκε μικρής έκτασης πυρκαγιά, γι' αυτό και στη δικογραφία η οποία σχηματίστηκε σε βάρος τους κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, εμπρησμό και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Πιο αναλυτικά, οι τρεις φερόμενοι ως δράστες κυκλοφορούσαν με ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο θεάθηκε σε όλες τις περιπτώσεις κλοπής. Επιπρόσθετα, φαίνεται ότι δρούσαν σε κάθε μια από τις κλοπές με πανομοιότυπο τρόπο και κυρίως φρόντιζαν ώστε να είναι βέβαιοι ότι λείπουν από μέσα οι ιδιοκτήτες.
ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ
Στις 9 Απριλίου πέρυσι φέρονται ότι απογευματινές ώρες παραβίασαν πόρτα σπιτιού στα Φιλιατρά και έκλεψαν χρήματα και χρυσαφικά, ύψους 4.000 ευρώ. Φεύγοντας άφησαν αναμμένη την ηλεκτρική κουζίνα κι έτσι προκλήθηκε πυρκαγιά και ζημιές στο χώρο.
Στις 14 του ίδιου μήνα παραβίασαν μπαλκονόπορτα σε σπίτι στη Λογγά και έκλεψαν 170 ευρώ σε μετρητά και χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ.
Στις 28 Απριλίου διέρρηξαν μπαλκονόπορτα στη θέση "Αμαθούντα" (Ανω Πόλη Κυπαρισσίας) και έκλεψαν 1.000 ευρώ σε μετρητά. Η διάρρηξη φέρεται να έγινε γύρω στις 9 το βράδυ.
Στις 30 Απριλίου προς 1 Μαΐου φέρονται ότι παραβίασαν πόρτα σπιτιού στο Καλό Νερό και έκλεψαν χρυσαφικά συνολικής αξίας 500 ευρώ, καθώς και 600 ευρώ σε μετρητά.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας και αναμένεται να τους ασκηθεί ποινική δίωξη.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Πηγή:eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα