Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Αλλάζει ο καιρός έρχεται κακοκαιρία με βροχές & καταιγίδες

Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τους βοριάδες στο Αιγαίο. Το νέο κύμα κακοκαιρίας που δεν θα διαρκέσει πάνω από 48 ώρες θα ξεκινήσει αύριο, Τρίτη.
Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ
Στην Αττική σήμερα ο καιρός αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 η 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 35 και στα δυτικά τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου. Στη

δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 36 και τοπικά 37 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος ο καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στις βόρειες Κυκλάδες τοπικά έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 22 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 32 και τοπικά 33 βαθμούς Κελσίου.
Την Τρίτη (29/08) στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος ο καιρός, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά. Από το βράδυ βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά τμήματα), ενώ στις Σποράδες και θα ενταθούν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια.
Την Τετάρτη (30/08) στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία κατά τόπους στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Σταδιακά από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά. Στο Αιγαίο ο καιρός αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα