Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Χαμός στο Facebook με τον ψεύτικο διαγωνισμό με έπαθλο αεροπορικά εισιτήρια

Μεγάλη απάτη με ''διαγωνισμό'' από αεροπορικές εταιρείες με έπαθλο αεροπορικά εισιτήρια λαμβάνει χώρα τις τελευταίες δύο ημέρες μέσω διαδικτύου, με πολλούς χρήστες να ''πέφτουν στην παγίδα'' και να δηλώνουν συμμετοχή, αφήνοντας επιτήδειους να υποκλέπτουν τα ηλεκτρονικά δεδομένα τους.
Ειδικότερα, η απάτη αφορά εταιρείες όπως η Aegean Airlines και η Easy Jet, οι οποίες, δήθεν, διεξάγουν διαγωνισμούς για την συμπλήρωση επετείων τους και δίνουν έπαθλο εισιτήρια σε όποιον ανυποψίαστο χρήστη συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για να κερδίσουν τα εισιτήρια.
Ωστόσο, στην ουσία πρόκειται για ''ψεύτικο'' διαγωνισμό, οι ιθύνοντες νόες του οποίου θέλουν με τον τρόπο αυτό να ''υποκλέψουν'' ηλεκτρονικά προσωπικά δεδομένα αυτών που θα θελήσουν να συμμετάσχουν.
Ήδη η Αegean εξέδωσε, μέσω των Social media, ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον διαγωνισμό, ενώ και σε επικοινωνία του newpost.gr με την Easy Jet, δόθηκε η πληροφορία ότι, επίσης, η εταιρεία δεν ''τρέχει'' αυτό το διάστημα όποιονδήποτε διαγωνισμό στα Social media με έπαθλο εισιτήρια.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα