Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του ο Γιάννης Ραγκούσης

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, στις εκλογές του φθινοπώρου, ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην ΕΣΗΕΑ, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη «μια νεα και ενιαία προοδευτικη παράταξη».
Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι είναι αυτονόητη η συμμετοχή του στο εγχείρημα, κάλεσε και το Ποτάμι να πάρει γρήγορα τις αποφάσεις του, καθώς η επιτροπή Αλιβιζάτου παρέχει όλες τις εγγυήσεις διαφάνειας.
Ερωτηθείς για το θέμα των συνεργασιών, ειδικά με τη ΝΔ, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Δεν είμαι θετικός στη λογική της συγκυβέρνησης, δηλαδή στη συμμετοχή σε μια κυβέρνηση για να μοιράσουμε κρατικά αξιώματα. Αν οι πολίτες με ψηφίσουν και γίνω πρόεδρος του νέου φορέα, τότε θα έχουν ψηφίσει για την ηγεσία της επόμενης αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι για να γίνω αντιπρόεδρος ή υπουργός της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που ας μην κρυβόμαστε, πρέπει να αποδεχτούμε ότι είναι η πιθανότερη εκδοχή, βάσει των σημερινών ενδείξεων». .
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «όποιος ψηφίσει Ραγκούση, ψηφίζει για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης» και κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες να επιλέξουν αν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές θα είναι ο επικεφαλής του νέου φορέα ή ο Αλέξης Τσίπρας.
Σημείωσε ακόμη ότι όποιος λέει «ναι» σε κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ουσιαστικά λέει «ναι» σε Τσίπρα για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα