Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Συμβασιούχος μαχαίρωσε τον δήμαρχο της Ελευσίνας μέσα στο γραφείο του

Θύμα επίθεσης με μαχαίρι έπεσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς.
Περίπου στις 12 το μεσημέρι ο 35χρονος πρώην συμβασιούχος του Δήμου βρέθηκε στο δημαρχείο, και όταν έπεσε πάνω στον δήμαρχο του ζήτησε να τον δει κατ' ιδίαν. Μπήκαν στο γραφείο του δημάρχου και σε λίγο ακούστηκε ο Γ. Τσουκαλάς να φωνάζει « βοήθεια , βοήθεια με μαχαίρωσαν».
Ο δράστης βγήκε ατάραχος από το γραφείο του δημάρχου και εξαφανίστηκε ενώ ο δήμαρχος βγήκε αιμόφυρτος με δυο τραύματα από μαχαίρι στο μηρό.
Ο δήμαρχος Ελευσίνας μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Θριάσιο νοσοκομείο ενώ ο δράστης συνελήφθη σε μια καφετέρια, σε μικρή απόσταση από το δημαρχείο. Το μαχαίρι το είχε πετάξει στις γραμμές του τρένου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης είχε νοσηλευτεί προ διετίας στο Σεισμανόγλειο με ψυχολογικά προβλήματα και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.
Οι λόγοι της επίθεσης ερευνώνται αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν εξοργισμένος με τον Δήμαρχο γιατί είχε παρέμβει σε οικογενειακή και προσωπική του

υπόθεση.
Αυτό φέρεται ότι είπε στους αστυνομικούς και ο ίδιος ο δράστης.
Σκουρλέτης και Δούρου καταδικάζουν την επίθεση
Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζει τη θλίψη αλλά και την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση εναντίον του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, στο γραφείο του στον δήμο, και του εύχεται γρήγορη ανάρρωση.
Τη συμπαράστασή της και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε με τη σειρά της και η Ρένα Δούρου, τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους περιστατικά είναι ξένα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και απολύτως καταδικαστέα».
ΚΕΔΕ:Η Πολιτεία να λάβει τα μέτρα της
Το σύνολο της Αυτοδιοίκησης καταδίκασε την πρωτοφανή επίθεση με μαχαίρι εναντίον του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, ο οποίος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο.
Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης υπογραμμίζει ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν εκφοβίζεται, ούτε εκβιάζεται».
Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, «το σημερινό θλιβερό περιστατικό αναδεικνύει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο το ιδιαίτερα δύσκολο έργο των αιρετών, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν με το βέλτιστο τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών, κάποιες φορές καλούνται να αντιμετωπίσουν ακραία φαινόμενα βίας και εκφοβισμού, σ' ένα ανοχύρωτο περιβάλλον».
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλεί «τόσο τη Δικαιοσύνη, όσο και την Πολιτεία, να λάβουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που δεν θα επιτρέψουν στο μέλλον να επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα».
Την επίθεση κατά του δημάρχου Ελευσίνας καταδίκασε και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος επίσης κάλεσε «την Πολιτεία να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη θωράκιση και εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης». 
thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα