Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

«Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες» απόψε με το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης

«Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες» θα φωτίσουν απόψε και για έξι συνολικά μέρες την Τριφυλία με το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης. Το Φεστιβάλ, που αποτελεί την κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της Πελοποννήσου, συνδιοργανώνουν ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, ο Δήμος Τριφυλίας με την Κοινωφελή του Επιχείρηση και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου των Οργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και Παραδοσιακών Τεχνών (CIOFF) και του International Dance Council.
Στο φετινό συμμετέχουν συγκροτήματα από την Αρμενία, την Εσθονία, τη Γεωργία, το Ισραήλ, το Ανατολικό Τιμόρ, ενώ από την Ελλάδα, εκτός από το ΜΕΣΚ, συγκρότημα από την Αλεξανδρούπολη και τοπικοί σύλλογοι ως οικοδεσπότες στις αντίστοιχες πόλεις της Τριφυλίας όπου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις και παραστάσεις, καθώς και Φιλαρμονικές της Τριφυλίας.
Η τελετή έναρξης θα γίνει σήμερα στις 8.30 μ.μ. στην Κυπαρισσία, στον αίθριο χώρο του «Λαογραφικού Μουσείου», δίπλα από το Κάστρο των Γιγάντων, όπου θα σμίξουν πολιτισμοί, κουλτούρες, ιστορίες και άνθρωποι για καλωσόρισμα και παρουσίαση των ξένων αποστολών των συγκροτημάτων!
Στην Κυπαρισσία θα διεξαχθεί και η κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ το Σάββατο 26

Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία.
Παραστάσεις θα δοθούν αύριο Παρασκευή στους Γαργαλιάνους, την Κυριακή 27 Αυγούστου στο Κοπανάκι, τη Δευτέρα 28 Αυγούστου στα Φιλιατρά, όπου και θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης, ενώ την Τρίτη 29 Αυγούστου στην παραλία Κυπαρισσίας είναι μέρα γιορτής για το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης, καθώς όλες οι αποστολές, μαζί και με την Ελληνική Επιτροπή Νέων του CIOFF, θα χορέψουν, θα μαγειρέψουν και θα παίξουν μαζί.
Του Ηλία Γιαννόπουλου - tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα