Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Εβγαλε θέματα η Λευκή Νύχτα, παρόλο που η Καλαμάτα γέμισε με κόσμο (βίντεο)


Η Λευκή Νύχτα γέμισε με κόσμο το κέντρο της Καλαμάτας αλλά νέκρωσε την Παραλία, προκαλώντας αντικρουόμενες εκτιμήσεις για τη σημασία και την αξία της συγκεκριμένης διοργάνωσης.
Ο καθένας βλέπει το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο ανάλογα με το τι θέτει ως προτεραιότητα. Η αποτίμηση της Λευκής Νύχτας, αλλά και η καλοκαιρινή κόντρα μεταξύ κέντρου και Παραλίας, θα συνεχιστούν όπως φαίνεται και τα επόμενα χρόνια μέχρι να βρεθεί μια χρυσή τομή. Πάντως -και με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα- αναδεικνύεται η ανάγκη για λειτουργική διασύνδεση του κέντρου της Καλαμάτας με την Παραλία: ζήτημα που η δημοτική αρχή οφείλει να αντιμετωπίσει με μια νέα κυκλοφοριακή μελέτη η οποία θα λαμβάνει υπόψη το σύνολο της λειτουργίας της πόλης, και όχι με σημειακές και μεμονωμένες παρεμβάσεις που προκαλούν τελικά περισσότερες αντιδράσεις και προστριβές.
Όσον αφορά την 5η Λευκή Νύχτα, η πραγματικότητα είναι ότι χιλιάδες κόσμος πλημμύρισε

την Καλαμάτα από τις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Το εμπορικό και το Ιστορικό Κέντρο της πόλης γέμισαν από ντόπιους κι επισκέπτες, όμως νέκρωσε η Παραλία και δεν έλειψαν οι εύλογες γκρίνιες για το τελευταίο Σάββατο του καλοκαιριού που χάθηκε.
Ο κόσμος διασκέδασε μέχρι αργά και ψώνισε από τα καταστήματα, με τις αλυσίδες να παίρνουν τη μερίδα του λέοντος. Ιδιαίτερη κίνηση είχαν τα καταστήματα φαγητού, και κυρίως οι ψησταριές στο Ιστορικό Κέντρο (γέμισαν τραπεζοκαθίσματα η πλατεία στους Αγίους Αποστόλους και η οδός 23ης Μαρτίου) αλλά και γύρω από την κεντρική πλατεία.
Η Λευκή Νύχτα άνοιξε με τη Δημοτική Φιλαρμονική, που περιόδευσε μουσικά στην Αριστομένους, και με την 3η πρόβα για το ρεκόρ Γκίνες στο καλαματιανό, όπου στην κεντρική πλατεία δημιουργήθηκε ένας μεγάλος κύκλος με χορευτές κάθε ηλικίας, μέλη χορευτικών - πολιτιστικών συλλόγων.
Στην κεντρική πλατεία, στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στην ανάπλαση στα “Ουζάκια” στήθηκαν ζωντανές ραδιοφωνικές και διαδικτυακές εκπομπές από ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης, ενώ στην πλατεία Οθωνος, μετά τη μουσική θεατρική παράσταση από την ομάδα "Re-act", πραγματοποιήθηκαν παραδοσιακοί χοροί όπου χόρεψαν μέλη τοπικών συλλόγων από το Πήδημα, τα Λέικα, το Ασπρόχωμα, αλλά και απλός κόσμος.
Στην κεντρική πλατεία, απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο δόθηκε συναυλία από τους "Jukebox", την οποία παρακολούθησαν μικροί και μεγάλοι.
Στην κεντρική πλατεία είχε στηθεί και γήπεδο μπάσκετ όπου έπαιζαν τα παιδιά των ακαδημιών από την Καλαμάτα B.C., καθώς και χώρος πινγκ - πονγκ, από μέλη του τοπικού συλλόγου. Κιόσκια είχαν στήσει, ακόμα, ο Ακρίτας και το Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού, ενώ στην οδό Κολοκοτρώνη ο Σύλλογος Αθλος παρουσίασε εντυπωσιακές επιδείξεις τραμπολίνο.
Μουσικές εκδηλώσεις οργάνωσαν και αρκετοί ιδιώτες - επαγγελματίες, προσελκύοντας κόσμο, όπως στην Αναγνωσταρά και την Πολυχάρους.
Στον πεζόδρομο της Ιατροπούλου τα καταστήματα καφέ είχαν οργανώσει πάρτι με δυνατή ξένη μουσική, όπου διασκέδασε η νεολαία.

eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα