Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΚΕΔΕ: Προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και των δήμων η ρύθμιση για οφειλές στους ΟΤΑ

Την ικανοποίησή του εκφράζει πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης για την επαναφορά της ρύθμισης οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς τους δήμους μέχρι 100 δόσεις, που, όπως τονίζει, αποτελούσε αίτημα της Αυτοδιοίκησης.
Υπογραμμίζει δε ότι «η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των πολιτών με προτάσεις που έχουν αναπτυξιακό πρόσημο και είναι στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής τους».
Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ:
«Χαιρετίζουμε την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ και να προχωρήσει στη συγκεκριμένη ρύθμιση, που είναι προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Η ρύθμιση διευκολύνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που υφίστανται το βάρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών, να διευθετήσουν τα χρέη τους προς τους Δήμους σταδιακά, μία δυνατότητα ιδιαίτερα αναγκαία και ωφέλιμη, δεδομένων των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα.
Παράλληλα πρόκειται για μία απόφαση που θα δώσει τη δυνατότητα στους Δήμους οι οποίοι ασφυκτιούν οικονομικά, να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις υπέρ των τοπικών κοινωνιών, με έμφαση στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών

προς τους πολίτες.
Η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των πολιτών με προτάσεις που έχουν αναπτυξιακό πρόσημο και είναι στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής και της καθημερινότητας τους».
Υπενθυμίζεται ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες των ΟΤΑ α’ βαθμού να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, έως και σε 100 δόσεις από οποιαδήποτε αιτία (τέλη, πρόστιμα, φόροι, κλήσεις ΚΟΚ, εισφορές, μισθώματα κλπ.), τις ήδη βεβαιωμένες και αυτές που θα βεβαιωθούν μέχρι 30/09/2017, κατόπιν αιτήσεως εντός τεσσάρων μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου. Ο νόμος δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 31/07/2017.
Dikaiologitika News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα