Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Το ταλκ έκαψε τη Johnson & Johnson

Την καταδίκη της πολυεθνικής εταιρείας Johnson & Johnson (J & J) αποφάσισε δικαστήριο του Λος Άντζελες, δικαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τη γυναίκα που ισχυρίστηκε πως εμφάνισε καρκίνο καταναλώνοντας σκόνη ταλκ της εταιρείας. Το δικαστήριο επιδίκασε στην εταιρεία πρόστιμο ύψους 417 εκατ. ευρώ.
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου σημειώνεται πως ήρθε μετά από πέντε αλλεπάλληλες δίκες.
Μετά από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε επιβεβαιώθηκε πως η σκόνη ταλκ προκάλεσε στην 63χρονη, Εύα Ετσεβερία από την Καλιφόρνια καρκίνο των ωοθηκών, καθώς η εταιρεία δεν είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους της χρήσης του.
«Είμαστε ευγνώμονες για την ετυμηγορία του δικαστηρίου» είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της γυναίκας μετά την ανακοίνωση της απόφασης.
Οι δικηγόροι της καρκινοπαθούς υποστήριξαν στο δικαστήριο πως η εταιρεία ενθάρρυνε τις γυναίκες να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μελέτες που συνδέουν τον καρκίνο στις ωοθήκες με τη χρήση ταλκ στα γεννητικά όργανα.
Ένα μήνα κράτησε η δίκη:
Η δίκη κράτησε τέσσερις εβδομάδες και από το εδώλιο πέρασε πλήθος ειδικών, παθολόγων, ογκολόγων και άλλων ειδικών που κλήθηκαν και από τις δύο πλευρές. 
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα