Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Κηδεία Ζωής Λάσκαρη: Το τελευταίο χειροκρότημα στην αγαπημένη ηθοποιό

Πλήθος κόσμου, φίλοι, θαυμαστές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, συνάδελφοι και φυσικά η οικογένειά της είπαν το τελευταίο αντίο στη Ζωή Λάσκαρη, η οποία βρέθηκε νεκρή από την μεγάλη κόρη της Μάρθα, το πρωί της Παρασκευής, στο σπίτι τους, στο Πόρτο Ράφτη.
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος σύντροφός της ζωής της για πάνω από 40 χρόνια έφθασε στην εκκλησία στις 10 το πρωί φανερά συγκινημένος, ενώ λίγο αργότερα κατέφθασαν οι κόρες και η εγγονή της ηθοποιού.
Απαρηγόρητη η εγγονή της Ζένια Μπονάτσου, σοκαρισμένες οι κόρες της Μάρθα Κουτουμάνου και Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, αποχαιρέτησαν την αγαπημένη τους μητέρα και γιαγιά.
Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αποχαιρέτησε την επι 41 χρόνια σύζυγό του, με έναν σπαρακτικό επικήδειο, με ένα τετράστιχο που της είχε αφιερώσει ένας μοναχός που επισκεπτόταν η ίδια:
"Παρακαλώ τους αγγέλους την έγνοια σου να έχουν μα οι άγγελοι απάντησαν "αγγέλους δεν προσέχουν".
Σου στάθηκα μια φορά και εσύ μου στάθηκες δέκα. Δεν βρίσκεται άνθρωπος που να σου μοιάζει. Έφυγες τις ημέρες που κοιμήθηκε η Παναγία μας. Την τελευταία μας κοινωνία την λάβαμε μαζί μπροστά στην Παναγία. Πάντα με συγχωρούσες. Σ' ευχαριστώ για όλα. Όσα μου έδωσες και σ ευχαριστώ για όλα όσα θα μου δίνεις. Το στεφάνι που μας έδεσε πριν από 41 χρόνια είναι και θα παραμείνει όπως το θέλεις, ζωντανό και φωτεινό»

.
Μετά την εξόδιο ακολουθία η ηθοποιός οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών.
Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι της μεγάλης ηθοποιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα