Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

4ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς: Έτοιμοι και με καινοτομίες δηλώνουν οι διοργανωτές

Μπορεί να απομένει ένας μήνας για την έναρξη του 4ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου αλλά οι διοργανωτές δηλώνουν έτοιμοι .
Ένα φεστιβάλ- γιορτή, που όσο περνά ο καιρός όλο και πιο πολλοί φορείς το αγκαλιάζουν, ενώ έχει καταφέρει να κερδίσει την αναγνώριση από τους ανθρώπους του Ελαιολάδου και της Ελιάς  σε  όλη τη χώρα.
Χθες οι διοργανωτές έκαναν μια πρώτη παρουσίαση για το τι θα περιλαμβάνει το 4ο Φεστιβάλ ενώ μίλησαν και για τις καινοτομίες του.
Εκ μέρους της εταιρίας «ΑΝΕΛΙΞΗ», ο Θανάσης Κυριαζόπουλος μίλησε για τη διοργάνωση, που ενώ ξεκίνησε πριν μόλις 4 χρόνια, κατάφερε τόσο σύντομα να καθιερωθεί ως θεσμός σε όλη τη χώρα.
Ακόμα ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο διαγωνισμό ποιότητας που θα πραγματοποιηθεί και φέτος με την καινοτομία ότι τώρα θα μπορούν να συμμετάσχουν και μικροί παραγωγοί, όχι σε διαγωνιστικό βέβαια επίπεδο όπως εξήγησε, αλλά για να αξιολογηθεί το ελαιόλαδο που παράγουν.
Ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλος Γκρέκης, ανέφερε ότι το Επιμελητήριο συμμετέχει και υποστηρίζει τέτοιες δράσεις, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν και νέες ακόμα.Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος ευχαρίστησε όσους έχουν βοηθήσει για να φθάνει το Φεστιβάλ στην 4η χρονιά του, χρονιά νηπιακή αλλά αισιόδοξη, ενώ αναφορά έκανε σε ένα θέμα που θα συζητηθεί και είναι φλέγον και αφορά την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα.
Ακόμα στη χθεσινή παρουσίαση βρέθηκαν εκπρόσωποι των Δήμων Καλαμάτας και Οιχαλίας, μιας και όλοι οι δήμοι υποστηρίζουν το Φεστιβάλ.
Ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Γιάννης Αδαμόπουλος εξέφρασε τη χαρά του, που χρόνο με το χρόνο αυτή η διοργάνωση ενδυναμώνεται, ενώ κάλεσε ακόμα περισσότερους φορείς να συμμετάσχουν.
Ο αντιδήμαρχος Οιχαλίας, Κώστας Τσουκαλάς δήλωσε ότι εκδηλώσεις σαν αυτή βοηθούν και τους μικρούς παραγωγούς και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ο Δήμος Οιχαλίας συμμετέχει στο εγχείρημα.
Εκ μέρους των ιδιωτών γεωπόνων του Νομού, ο Γιάννης Βορβίλας ανέφερε ότι με μεγάλη χαρά οι γεωπόνοι αποδέχθηκαν την πρόσκληση για συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ.
Ήταν μια πρόκληση γι’ αυτούς. όπως είπε,  αφού θα έπρεπε να αναλάβουν το επιστημονικό κομμάτι, ενώ αποκάλυψε ότι στην πόλη μας έχουν κληθεί και θα βρεθούν καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σε μια άλλη οπτική του ελαιολάδου, αναφέρθηκε ο Κώστας Τσορώνης, που με την ομάδα που ανήκει θα παρουσιάσουν το κεφάλαιο ελαιόλαδο και γαστρονομία.
Όπως υπογράμμισε , στόχος είναι να υπάρξει εξωστρέφεια και πέρα από τους παραγωγούς και τους μεταποιητές, να ενημερωθούν σεφ, εστιάτορες και άλλοι άνθρωποι της εστίασης.
Ακόμα έκανε γνωστό ότι στην Καλαμάτα  θα βρεθεί μια Ισπανίδα καθηγήτρια που ασχολείται με το «δέσιμο» του ελαιολάδου με διάφορα φαγητά.
Τέλος η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, τόνισε ότι η Περιφέρεια είναι δίπλα σ’ αυτή την προσπάθεια από τότε που αυτή ξεκίνησε.
Στόχος είναι, το ελαιόλαδο και η ελιά της περιοχής μας  να είναι ποιοτικά και ανταγωνιστικά, κάτι που θα συμβεί με την εξέλιξη της ελαιοκαλλιέργειας και της ελαιοκομίας γενικότερα.
Π.Μπ. Πηγή: το θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα