Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα


Συμβουλές 3 μετεωρολόγων
Χιλιάδες εκδρομείς του τριημέρου αγωνιούν για τον καιρό που θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα. Ολοι σκέφτονται αν θα μπορέσουν να πετάξουν τον χαρταετό κι αν τα Κούλουμα θα είναι… στεγνά.ΓΓια καλό και κακό πάρτε ...αδιάβροχο χαρταετό και ομπρέλα, συμβουλεύουν οι ειδικοί. Σύμφωνα με όσα έγραψε ο Γιάννης Καλλιάνος «το Σαββατοκύριακο γενικά θα το περάσουμε με καλό καιρό για τις περισσότερες περιοχές της χώρας μιας και τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι αρκετά μεγάλα. Δεν περιμένουμε βροχοπτώσεις και γενικά θα είναι ένα διήμερο το οποίο θα ευνοεί τις εξωτερικές εργασίες αλλά και τα ταξίδια μας «Όμως σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, την Καθαρά Δευτέρα, στο Ιόνιο και τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης που δεν πρόκειται ωστόσο να προκαλέσουν ιδιαίτερα προβλήματα» Από την άλλη ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου εφιστά την προσοχή των πολιτών ως προς το πέταγμα του χαρταετού, καθώς αναμένονται τοπικές καταιγίδες.

«Προσοχή την Καθαρά Δευτέρα όσον αφορά στο πέταγμα του χαρταετού, κυρίως στις δυτικές, αλλά και κατά τόπους και σε ηπειρωτικές περιοχές, καθώς μέσα στην ημέρα και κυρίως προς το μεσημέρι και μετά μαζί με τις όποιες τοπικές βροχές ελλοχεύει ο κίνδυνος τοπικών καταιγίδων» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του το στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
Σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη, την Καθαρά Δευτέρα τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι μέχρι 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για την Καθαρά Δευτέρα, αναμένονται νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν με βροχές πρώτα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και επέκταση μέσα στη μέρα στα Ηπειρωτικά, και την νύχτα καταιγίδες στο Ιόνιο και χιόνια ψηλά στα βουνά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί στα δυτικά και βόρεια μέχρι 5 μποφόρ και δυτικοί νοτιοδυτικοί στις υπόλοιπες περιοχές με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από -2 έως 15 και νοτιότερα από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Πού θα βρέξει την Καθαρά Δευτέρα

Θα παρατηρηθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά, από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και μέχρι τη νύχτα και στα υπόλοιπα. Το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά και νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Θα σημειωθούν λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια, βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια, βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.
πηγή:τα νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα