Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Παύλου Μελά και των Μακεδονομάχων


Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Παύλου Μελά και των Μακεδονομάχων, στην Καστοριά, από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Το πρωί, τελέστηκε Συνοδικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς προς τιμήν και εις μνήμην των πεσόντων στον Μακεδονικό Αγώνα, παρουσία των Αρχών του τόπου, ιεραρχών και πλήθους πιστών.
Προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με συλλειτουργούς τους μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεο, Κερκύρας Νεκτάριο, Γλυφάδας Παύλο, Δράμας Παύλο, Σισανίου Παύλο, Κιλκισίου Εμμανουήλ, Λαγκαδά Ιωάννη, Πρεβέζης Χρυσόστομο, τον οικείο ποιμενάρχη Καστορίας Σεραφείμ και τον επίσκοπο Θεσπιών Συμεών.

Ακολούθησε η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καστοριάς, όπου βρίσκονται τα οστά του Παύλου Μελά και κατάθεση στεφάνου από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο κενοτάφιο του ήρωα, το οποίο βρίσκεται στον αύλειο χώρο του ναού.
Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στο χωριό Μελάς, όπου ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έφθασε τη συνοδεία του οικείου μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ και των Συνοδικών Ιεραρχών. Μετέπειτα, ο Αρχιεπίσκοπος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Εν συνεχεία, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου πραγματοποίησαν τιμητική επίσκεψη στην Οικία-Μουσείο όπου φονεύθηκε ο Παύλος Μελάς.
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα