Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Διορισμοί δικηγόρων 1

Με τα «κιάλια» έψαχνε προχθές το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας να βρει δικηγόρους από το σχετικό κατάλογο, προκειμένου να διορίσει σε κατηγορουμένους που δεν είχαν συνήγορο υπεράσπισης.
Έτσι, ο γραμματέας της Έδρας αναγκάσθηκε να διαβάσει όλο τον κατάλογο με τα ονόματα των δικηγόρων, αλλά δεν άκουσε ούτε ένα «παρών» ή «παρούσα».
Τελικά, διορίσθηκε δικηγόρος από τους παρόντες στην αίθουσα. Κι επειδή αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, είναι απορίας άξιο γιατί κάποιοι μπαίνουν στον κατάλογο και δεν είναι σχεδόν ποτέ στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Διορισμοί δικηγόρων 2
Το δεύτερο μεγάλο θέμα με τους δικηγόρους στις συνεδριάσεις του Εφετείου είναι να έρχεται ο κατηγορούμενος, να τον ρωτάει η Έδρα που είναι ο δικηγόρος του και να

απαντά: «κάπου εδώ είναι, έρχεται». Τότε η Έδρα αναγκάζεται να κρατήσει την υπόθεση «για αργότερα, και αργότερα, και αργότερα», μέχρι που φτάνει στη λήξη του ωραρίου και έρχεται η αναβολή.
Μάλιστα, αυτή η κατάσταση ανάγκασε προχθές την πρόεδρο του δικαστηρίου να αναρωτηθεί πώς ορισμένοι δικηγόροι σε όλη τη συνεδρίαση «έρχονται» και, τελικά, εμφανίζονται όταν η υπόθεση δεν μπορεί πλέον να εκδικασθεί λόγω ωραρίου και αναβάλλεται.
Τους προειδοποίησε δε, ότι την επόμενη φορά θα κρατάει την υπόθεση για μία μόνο φορά και αν δεν έρχεται ο δικηγόρος, θα διορίζει άλλον και θα την εκδικάζει.
Β.Β. tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα