Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Με καταθέσεις μαρτύρων άρχισε η δίκη για την Ηριάννα και τον Περικλή

Φωτογραφία αρχείου από συγκ.
διαμαρτυρίας υπέρ της Ηριάννας
(ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ
ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ)
Παρουσία δεκάδων αλληλέγγυων και ισχυρής αστυνομικής δύναμης κατέθεσε ο σύζυγος της Ηριάννας και οι γονείς των δύο νέων, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς».
Με τις καταθέσεις των μαρτύρων ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την Ηριάννα και τον Περικλή, τους δύο καταδικασθέντες σε 13 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται κατηγορηματικά την εμπλοκή τους. Ενεπλάκησαν στην υπόθεση αφότου δείγμα γενετικού υλικού που βρέθηκε σε γεμιστήρα όπλου, που εντοπίστηκε μαζί με σφαίρες στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.
«Ένα δείγμα DNA ούτε καταδικάζει ούτε αθωώνει. Από μόνο του δεν αρκεί», ήταν το σχόλιο του προέδρου της έδρας του Εφετείου Αθηνών.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Μαΐου. Η μη αποφυλάκισή τους είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, αλλά και επιθέσεις σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Οι καταθέσεις

Στο δικαστήριο, παρουσία δεκάδων αλληλέγγυων και ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ακόμη και ανδρών της αντιτρομοκρατικής, κατέθεσε μεταξύ άλλων ο σύζυγος της Ηριάννας, (όπως είπε παντρεύτηκαν στο Τμήμα Μεταγωγών της Ασφάλειας).
Χαρακτήρισε αδιανόητο και παράλογο να βρίσκεται κατηγορούμενη η Ηριάννα για κάτι που ο ίδιος έχει αθωωθεί.
«Ο μόνος λόγος που κατηγορήθηκαν αρχικά ήταν η σχέση τους μαζί μου. Πώς καταδικάστηκαν τελικά ενώ εγώ αθωώθηκα είναι αδιανόητο. Στο σπίτι μου δεν βρέθηκε ποτέ τίποτα που να μας συνδέει με την οργάνωση. Οδηγήθηκα σε μία δίκη που κράτησε δύο χρόνια, και εξευτέλισε τη δικογραφία. Ο εφέτης ανακριτής είχε το θάρρος να μην προφυλακίσει, ούτε την Ηριάννα ούτε τον Περικλή και τους προστάτευσε μάλιστα αφού δεν δημοσιοποίησε τα στοιχεία τους. Εγώ αθωώθηκα.
»Δεν προέκυψε ποινικό ενδιάφέρον στις φιλικές σχέσεις μου με δύο εκ των κατηγορουμένων από τους Πυρήνες της Φωτιάς, και τώρα ερχόμαστε να ακούσουμε ότι μέλος της οργάνωσης είναι η Ηριάννα».
Οι γονείς των δύο νεαρών κατηγορουμένων περιέγραψαν την ανατροπή στην ζωή τους μετά την εμπλοκή των παιδιών τους στην υπόθεση.
«Όταν πήγα στη ΓΑΔΑ και τον βρήκα τού είπα: ‘Κοίταξέ με στα μάτια και πες μου τι έγινε’» είπε ο πατέρας του Περικλή, υποστηρίζοντας ότι ο γιος του αρνήθηκε οπουδήποτε συμμετοχή του στους «Πυρήνες».
«Το παιδί μου σέβεται την ανθρώπινη ζωή. Δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο», είπε η μητέρα του, υποστηρίζοντας ότι αμέσως μόλις συνελήφθη ο φίλος του ο οποίος τελικά αθωώθηκε, ο ίδιος πήγε στον ανακριτή δηλώνοντας ότι θέλει να καταθέσει υπέρ του.
«Τι να πω για τους στόχους και τα όνειρα της Ηριάννας; Ήθελε να σπουδάσει, τελείωσε το μεταπτυχιακό της και πήγαινε για το διδακτορικό. Ήταν σοκ για μας και άδικο για την ίδια. Βοηθούσε τους πάντες. Δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει σχέση με όσα την κατηγορούν.
Πηγή:skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα