Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ο Σαρκοζί και η εκδίκηση του Καντάφι

Ο Σαρκοζί και η εκδίκηση του Καντάφι

Όλα άρχισαν πριν από χρόνια, στην πρώτη φάση του πολέμου στη Λιβύη όταν ένας από τους γιους του Μουαμάρ Καντάφι σε συνέντευξή του στο Euronews αποκάλυπτε πώς ο Νικολά Σαρκοζί είχε εισπράξει μεγάλα ποσά σε ρευστό για την προεκλογική του εκστρατεία. Λίγο αργότερα ο ίδιος ο Καντάφι επιβεβαίωνε δημοσίως πώς η νίκη του Σαρκοζί στις εκλογές οφείλεται σε αυτόν και στα χρήματα που του έδωσε.Το 2016 πάλι εκ τηλεοράσεως ένας γνωστός «διαμεσολαβητής» ο Ziad Takieddine διαβεβαίωνε πώς μεταξύ 2006 και 2007 ,αυτός ο ίδιος μετέφερε από την Τρίπολη της Λιβύης και τα παρέδωσε στους ανθρώπους του Σαρκοζί 5 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα τα λεφτά παραδόθηκαν στον Claude Guéant και δια μέσω αυτού στον Σαρκοζί τότε υπουργό εσωτερικών. Ακριβώς τα ίδια στοιχεία κατέθεσε ενώπιον δικαστηρίου στη Λιβύη ,και τα αρχεία μεταφέρθηκαν στο Παρίσι, ο πρώην αρχηγός μυστικών υπηρεσιών του Καντάφι ο Abdallah Senoussi. Το 2012 ο υπουργός πετρελαίων του Καντάφι ο Choukri Ghanem, ο οποίος απεβίωσε κάτω από περίεργες συνθήκες άφησε έγγραφα πίσω του τα οποία καταδεικνύουν τα μυστηριώδη πήγαινε – έλα των μαύρων κονδυλίων μεταξύ Τρίπολης και Παρισίων. Πολύ αργότερα ο προσωπικός θησαυροφύλακας του Καντάφι ο Bechir Saleh επιβεβαίωνε τα παραπάνω στοιχεία.
Παραμένει ανεξήγητο πώς ο αυτός ο στενός συνεργάτης του αποθανόντος Λίβυου ηγέτη έπεσε πρόσφατα θύμα επίθεσης με πιστόλι στο Γιοχάνεσμπουργκ. Έχει δηλώσει τα εξής : «Ο Σαρκοζί ισχυρίζεται πώς δεν χρηματίστηκε. Ο Καντάφι έλεγε πώς ο Σαρκοζί χρηματίστηκε. Εγώ πιστεύω των Καντάφι».
Οι γαλλικές αρχές καταπολέμησης της διαφθοράς και της διακίνησης μαύρου χρήματος έχουν ακολουθήσει μία από τις πίστες που οδηγούν στην παράνομη χρηματοδότηση του Σαρκοζί από τον Καντάφι. Η πίστα αυτή έχει σχέση με τον Alexandre Djouhri, γνωστό επίσης « διαμεσολαβητή» ο οποίος κρατείται στο Λονδίνο και οι γαλλικές αρχές ελπίζουν σύντομα στην έκδοση του. Μέχρι σήμερα ο Νικολά Σαρκοζί αρνείται επίμονα πώς είχε κάποια σχέση με όλα αυτά αλλά το γεγονός ότι προσήχθη στην Εισαγγελία και κρατείται προκειμένου να ανακριθεί σημαίνει πώς οι δικαστικές αρχές έχουν συγκεντρώσει και άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνουν πώς τα χρήματα του Καντάφι έφθασαν στις τσέπες του πρώην προέδρου της Γαλλίας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην προεκλογική του εκστρατεία. Σε 48 ώρες θα ξέρουμε. Αν η κράτηση μετατραπεί σε προφυλάκιση τότε θα είμαστε όλοι σίγουροι.
πηγή: Ζουγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα