Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Η Τριφυλία Μπροστά!

Ματαιοδοξίες, φαντασιώσεις, ιδιοτέλειες, δε χωράνε στη νέα εποχή!
Έξι περίπου μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2019, στην Τριφυλία το τοπίο δείχνει πως μοιάζει «θολό» και το προεκλογικό σκηνικό – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για σοβαρές ερμηνείες και «ασφαλή» συμπεράσματα. Ως δεδομένα θεωρούνται η σχεδόν πλήρης απογοήτευση της κοινωνίας από τη σημερινή και απερχόμενη δημοτική Αρχή Κατσίβελα, αλλά και απογοήτευση, γενικότερα, από το σημερινό και απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, με τις όποιες πιθανά εξαιρέσεις να «χάνονται» στη συνολική εικόνα που παρουσιάζεται.
Παράλληλα, δεδομένη και διάχυτη είναι στην κοινωνία της Τριφυλίας η εναγώνια αναζήτηση προοπτικής για το δήμο και τον τόπο από αυτοδιοικητικό σχήμα που να εμπνεύσει, ενώσει, συσπειρώσει και ανοίξει το δρόμο στο μέλλον.
Την ίδια στιγμή αναπτύσσεται πολλή παραφιλολογία, πολλή συνωμοσιολογία, πολλή

σεναριολογία, πολλή φημολογία. Ίντριγκες, παραϊντριγκες, ποιος θα “φάει” ποιον και ποιος τρώει με ποιον. Ποιος μίλησε, ποιος δε μίλησε, ποιος ήρθε, ποιος έφυγε. Και μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, το οποίο “διαμορφώνεται” έτσι από ανευθυνότητα, επιπολαιότητα, ίσως και σκοπιμότητα (σ.σ. και αυτό, εάν πράγματι συμβαίνει, είναι επικίνδυνο), χάνεται η ουσία!
Ζήτημα και ζητούμενο είναι ο δήμος Τριφυλίας και η προοπτική του! Στις δημοτικές εκλογές θα κριθεί το μέλλον! Μέλλον με πισωγυρίσματα, με αγκυλώσεις στο παρελθόν, με σκουριασμένες αντιλήψεις, με ξεπερασμένες λογικές και πρακτικές, δεν υπάρχει.
Ο δήμος Τριφυλίας, η Τριφυλία, οι Τριφύλιοι, οι κάτοικοι της περιοχής, δεν είναι και δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν έρμαιο σε παιχνίδια και ορέξεις κανενός. Κανενός «παράγοντα» του σήμερα, κανενός «παράγοντα» του χθες. Κανενός που βάζει πάνω από τις τύχες και το μέλλον του δήμου και των πολιτών, το δικό του – το προσωπικό του συμφέρον ή και μπαγλάμι. Ιδίως δε, δεν πρόκειται ποτέ κανένας σοβαρός και νοήμων άνθρωπος τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και σε συλλογικά όργανα, κόμματα και παρατάξεις να πάρει ποτέ στα σοβαρά τέτοιες καταστάσεις και συμπεριφορές.
Μέχρι σήμερα τι έχουμε δει να συμβαίνει; «Άρτζι, Μπούρτζι και λουλάς» και «ό,τι να ’ναι»…
Η υπόθεση «δήμος Τριφυλίας» δεν είναι υπόθεση για «πανηγύρι», ούτε για τα πανηγύρια και κυρίως δεν είναι υπόθεση λίγων, ολίγων ή και «ολίγιστων»! Είναι υπόθεση των πολλών, υπόθεση των πολιτών, υπόθεση όλων όσοι θέλουν να δουν – κάποια στιγμή – ο δήμος να αλλάζει και αγωνίζονται, καθένας από το μετερίζι του, γι’ αυτό! Είναι βεβαίως υπόθεση όλων όσοι αισθάνονται να ασφυκτιούν από τη σημερινή κατάσταση κι επιθυμούν οξυγόνο υγείας, νομιμότητας, διαφάνειας και Δημοκρατίας. Πλακίτσα, λοιπόν, με τις δημοτικές εκλογές και το μέλλον του δήμου Τριφυλίας, κομμένη! Για πλάκα, δεν υπάρχει χώρος. Πλάκα, να σπάσουν αλλού και με τους εαυτούς τους, αν και όποιοι το… «παίζουν» έτσι.
Η, για άλλους “νοσηρή”, για άλλους κωμική, αλλά σίγουρα όχι τιμητική, κατάσταση – μέχρι στιγμής – ενόψει εκλογών φαίνεται ότι αποτελεί για ορισμένους ευκαιρία να “πλασαριστούν” για μόστρα στην κοινωνία. Ακούμε, κάθε μέρα διαφορετικά και περισσότερα, απίθανα ονόματα που θέλουν ντε και καλά να μας σώσουν! Μαθαίνουμε για απίστευτες καταστάσεις. Βγαίνουν από την… αφάνεια κάθε είδους και λογής αυτόκλητοι σωτήρες.
Δικαίωμα όλων είναι να επιθυμούν τα πάντα για τον εαυτό τους. Όμως, δικαίωμα και υποχρέωση όλων των πολιτών είναι να κρίνουμε άπαντες τους πάντες, πάντοτε και για τα πάντα. Βεβαίως όλοι – και πρώτος ο γράφων τούτες τις αράδες με σκέψεις, προβληματισμούς και ξεκάθαρη θέση – κρινόμαστε. Και ο γράφων κρίνεται καθημερινά!
Ορισμένοι, ωστόσο, έχουν ήδη κριθεί. Και τέθηκαν ή και τίθενται στο όποιο «περιθώριο» από την ίδια την κοινωνία. Άλλοι πάλι ούτε που ποτέ τους έχουν ενδιαφερθεί, έχουν εκφράσει μια πρόταση και θέση και ούτε έχουν προσφέρει το παραμικρό πουθενά αλλά επιδιώκουν να εμφανιστούν ως (αυτόκλητοι) σωτήρες χρησιμοποιώντας τις πλέον ξεπερασμένες μεθόδους και πρακτικές σε συμπαιγνία μάλιστα με παλιά και φθαρμένα υλικά.
Η σημερινή και απερχόμενη δημοτική Αρχή κρίνεται, κρίθηκε, βοά η Τριφυλία ότι δεν πέτυχε αλλά… έτσι «έτυχε» κατά τη διαρρεύσασα τετραετή θητεία της. Εάν, άλλωστε, η κοινωνία θεωρούσε ότι είχε πετύχει η σημερινή και απερχόμενη δημοτική Αρχή, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να συνέβαιναν όσα συμβαίνουν, να λέγονταν όσα λέγονται, να φημολογούνταν όσα φημολογούνται. Εάν είχε πετύχει η σημερινή και απερχόμενη δημοτική Αρχή, ποιος θα είχε κότσια να την αμφισβητήσει; Κανένας! Η κοινωνία, λοιπόν, θεωρεί ότι δεν πέτυχε η σημερινή και απερχόμενη δημοτική Αρχή Τριφυλίας και δεν το ισχυρίζεται από κεφαλιού του ο γράφων. Οι ίδιοι οι πολίτες το λένε!
Ευχαριστούμε τους πάντες για την όποια προσφορά τους! Τόσα μπόρεσαν, τόσα έκαναν. Μέχρις εκεί ίσως έφταναν κι εκεί έφτασαν. Όμως το λίγο, όπως είπε προεκλογικά το 2014 ο σημερινός και πλέον απερχόμενος δήμαρχος Τριφυλίας, δεν ταιριάζει στην Τριφυλία. Δεν μας αξίζει το λίγο! Δεν μας τιμά το λίγο.
Στη νέα εποχή οι Τριφύλιοι μπορούμε μαζί! Μαζί με ανθρώπους που έχουν γνώση, εμπειρία (όπως κι αν τη λογίζει κανείς ), πολιτική οντότητα, ικανότητες και δυνάμεις! Με ανθρώπους που τολμούν! Τολμούν κυρίως να συγκρούονται με αντιλήψεις και πρακτικές του χθες και αποδεδειγμένα νοιάζονται για τον τόπο χωρίς να λογαριάζουν το λεγόμενο πολιτικό κόστος. Ανθρώπους ασυμβίβαστους. Όχι με όποιους τυχόν βολεμένους ή βολεψάκηδες του όποιου συστήματος εξουσίας σε όποιες θέσεις, ούτε και με τυχόν απολαμβάνοντες, άμεσα ή έμμεσα, οιασδήποτε μορφής και περιεχομένου οφέλη της εξουσίας. Με ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν τον τόπο!
Η Τριφυλία έχει μόνο μία προοπτική! Να τραβήξει μπροστά! Μαζί μπροστά με όλους όσους πιστεύουν στις δυνάμεις τους κι έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις δυνατότητες των συμπατριωτών μας και της Τριφυλίας!
Tου Ηλία Γιαννόπουλου tharrosnews
Υ.Γ.: Μη σπεύσει ουδείς να «δει» τον εαυτό του στις αναφορές μου γιατί αυτές είναι γενικές για την κατάσταση, το κλίμα και τις προεκλογικές συνθήκες μέχρι στιγμής στην Τριφυλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα