Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

«General Electric»: Με χρεοκοπία κινδυνεύει η πάλαι ποτέ ισχυρότερη εταιρεία των ΗΠΑ

Με το φάσμα της χρεοκοπίας αντιμέτωπος ο αμερικανικός κολοσσός «General Electric» -Φωτογραφία: AP Photo/Richard DrewΧΡΕΟΣ 115 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ, «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ 
Με το φάσμα της χρεοκοπίας αντιμέτωπος ο αμερικανικός κολοσσός «General Electric» -Φωτογραφία: AP Photo/Richard DrewΑντιμέτωπη ακόμη και με το φάσμα της χρεοκοπίας είναι η πάλαι ποτέ ισχυρότερη εταιρεία των Ηνωμένων Πολιτειών, η General Electric, υπό το βάρος ενός κολοσσιαίου χρέους ύψους 115 δισ. δολαρίων, αλλά και της διαρκούς υποβάθμισης των ομολόγων που έχει εκδώσει, τα οποία πλέον διαπραγματεύονται σα να βρίσκονται ήδη στην κατηγορία «σκουπίδια».

Η χρηματιστηριακή αξία της GE έχει υποχωρήσει κάτω από τα 70 δισ. δολάρια έναντι 145 δισ. ευρώ που ήταν λίγους μήνες πριν και 300 δισ. δολάρια λιγότερα από το 2005 όταν ήταν ακόμα η αμερικανική εταιρεία με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση.
Ο αμερικανικός κολοσσός φαίνεται να εμφανίζει ζημίες ύψους 22 δισ. δολαρίων αλλά και έλλειμμα 6 δισ. δολαρίων στα αποθεματικά για την κάλυψη των ασφαλιστικών του υποχρεώσεων. Διαβάστε στον economistas.gr για τις προσπάθειες διάσωσης της εταιρίας.
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα