Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Κορονοϊός, Ελλάδα: 50 νεκροί, 81 νέα κρούσματα, 1.415 συνολικά

Κορονοϊός: Η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά. 50 νεκροί, 81 νέα κρούσματα, 1.415 συνολικά - αναλυτικά οι ανακοινώσεις.
Κορονοϊός: Η καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας από το υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά.
Όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ως σήμερα καταγράφηκαν παγκοσμίως περισσότερα από 885.000 κρούσματα, 44.200 θανάτους, ενώ περισσότεροι από 185.000 ανάρρωσαν.
Οι ΗΠΑ έχουν περισσότερα από 189.000 κρούσματα και 4.009 νεκρούς.
Στην Ελλάδα έχουμε 81 νέα κρούσματα - 21 κρούσματα από κρουαζιερόπλοιο, 1415 συνολικά στην Ελλάδα. 90 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία και 6 ασθενείς εξήλθαν

από τις ΜΕΘ.
Άλλος ένας νεκρός καταγράφεται στην Ελλάδα, φτάνοντας τους 50 θανάτους συνολικά, με μέση ηλικία είναι 78 έτη. Το 94% είχε υποκείμενο νόσημα ή και μεγάλη ηλικία.
Τσιόδρας για τις μάσκες: Τι ισχύει
Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε ότι η κύρια χρήση των μασκών είναι για επαγγελματίες υγείας και ασθενείς, σημειώνοντας ότι για το θέμα επικοινώνησε και με τον ΠΟΥ.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο κ. Τσιόδρας είχε πει για το θέμα με τις μάσκες:
Βλέπετε ανθρώπους στην Ευρώπη ή στην Πατρίδα μας, να προσπαθούν να πάρουν στα χέρια τους μάσκες να προστατευθούν. Το ερώτημα, λοιπόν, που αναδύεται είναι: θα μπορούσαν όλοι να φορούν μάσκες προσώπου, να μας βοηθήσουν έτσι να επιβραδύνουμε την πανδημία;
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επανατοποθετήθηκε εχθές και αξιωματούχοι του ανακοίνωσαν πως εξακολουθούν να συστήνουν στους πολίτες να μην φορούν μάσκες προσώπου, εκτός και αν είναι άρρωστοι με τον ιό ή φροντίζουν κάποιον που είναι άρρωστος.
Ειδικές κλινικές μελέτες που έχουν εξετάσει τη χρήση μάσκας σε άλλους αναπνευστικούς ιούς, δεν έχουν αποδείξει πως μαζική χρήση μάσκας μειώνει τις λοιμώξεις και στις περισσότερες περιπτώσεις οι συμμετέχοντες δεν χρησιμοποιούσαν τις μάσκες σύμφωνα με τις οδηγίες.
Η χρήση των μασκών αυτή τη στιγμή προτείνεται για τους επαγγελματίες υγείας. Το μεγαλύτερο όφελος από τη μάσκα προέρχεται, όχι από την κάλυψη του στόματος των υγιών ανθρώπων, αλλά από την κάλυψη του στόματος και της μύτης αυτών που ασθενούν. Αυτοί που ούτως ή άλλως εάν είχαν ήπια συμπτώματα, δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν έξω.
Ούτως ή άλλως, μια χρήση μάσκας δεν αναιρεί το βασικό μέτρο της αποστασιοποίησης, του να διατηρούμε την απόστασή μας, που όταν τηρείται ευλαβικά εμποδίζει την διασπορά του ιού.
Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα κοινότητα στην Έδεσσα - Νέα διάταξη για λαϊκές αγορές
«Πολίτες και πολιτεία δίνουμε από κοινού τη μάχη για να κερδίσουμε τον κορονοϊό» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς. «Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης είμαστε η "δημοκρατία της πειθούς". Κάποιοι λίγοι συνεχίζουν να αδιαφορούν. Η αυστηρότητά μας είναι για αυτούς. Δεν έχουμε προσωπικά με κανέναν και η προσπάθειά μας θέλουμε να έχει αποτέλεσμα.
Μετράμε μέρες και εβδομάδες για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Όμως προειδοποιούμε αυτούς που δεν μας ακούν. Δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους. Δεν είναι θέμα μαγκιάς για κανέναν είναι θέμα ευθύνης. Γι’ αυτό το διακύβευμα δεν θα κάνω ούτε ένα βήμα πίσω», υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.
Σε καραντίνα μπαίνει η κοινότητα Φούστανη του δήμου Αλμωπίας στην Έδεσσα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.
Επισήμανε ότι το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος« παραμένει αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Πρόκειται για πλοίο στο οποίο εντοπίστηκαν χθες κρούσματα από κορονοϊό.
Επίσης, προωθείται διάταξη για τις λαϊκές αγορές όταν κριθεί αναγκαίο να λειτουργούν νέες λαϊκές αγορές, την ίδια ώρα και τις ίδιες μέρες στις περιοχές, για την αποφυγή συγχρωτισμού.
Ακόμη, ανακοίνωσε θα απαγορευτούν οι πτήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα