Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Ο Τσακαλώτος «βλέπει» προς το ΚΙΝΑΛ


«Σε πρώτη φάση, πρέπει να δούμε πού συμφωνούμε και πού διαφωνούμε», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας από την πανδημία του κορωνοϊού φέρουν σε μεγάλο βαθμό τη σφραγίδα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος έχει πυκνώσει τις παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα. Ο τέως υπουργός Οικονομικών δεν υπερασπίζεται μόνο την περίοδο 2015-2019, αλλά, όπως φαίνεται, επιχειρεί να κλείσει και εσωκομματικές πληγές στην Κουμουνδούρου.
Η ιδιότητά του ως επικεφαλής της κίνησης των «53+» και φωνή της αριστερής συνείδησης του κόμματος έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Τον Σεπτέμβριο μιλούσε για την ανησυχία του ο ΣΥΡΙΖΑ
να «μολυνθεί» από το ΠΑΣΟΚ, ενώ πλέον, με αφορμή την πανδημία, προκρίνει τον διάλογο με το ΚΙΝΑΛ. Στην επανεμφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Τσακαλώτος ρωτήθηκε για το αν υπάρχουν κοινά σημεία με το πρόγραμμα της Φώφης Γεννηματά. Εξήγησε πως δεν γνωρίζει τον σχεδιασμό της Χαριλάου Τρικούπη με λεπτομέρειες, ωστόσο, μπροστά στον κίνδυνο η Ν.Δ. να αλλάξει τα εργασιακά δεδομένα, δήλωσε: «Κόμματα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, σαν το ΜέΡΑ25, σαν το ΚΙΝΑΛ, πρέπει να κάνουν μια σοβαρή συζήτηση πώς θα το αποτρέψουμε αυτό. Σε πρώτη φάση πρέπει να δούμε πού συμφωνούμε, πού διαφωνούμε και ειδικά να αποτρέψουμε μια περισσότερη ευελιξία στην αγορά εργασίας που θα συμπιέζει τους μισθούς».

Δεν κινείται στην ίδια γραμμή η Φώφη Γεννηματά, η οποία εξακολουθεί να χαράσσει τη δική της αντιπολιτευτική τακτική. Μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, κράτησε αποστάσεις από τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την οικονομία. «Αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας και περιγράφει με τα μέτρα του ξεπερνούν τις δυνατότητες. Μας βάζουν ξανά σε νέους κινδύνους. Αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι να κρατήσουμε ζωντανή την οικονομία και όρθια την κοινωνία, χωρίς να μπούμε σε νέες περιπέτειες. Αυτή είναι η δική μας γραμμή και για αυτό δεν μηδενίζουμε τα μέτρα που ήδη έχουν παρθεί. Λέμε όμως ότι είναι ανεπαρκή, και αυτό φαίνεται κάθε μέρα, γιατί τελικά η κυβέρνηση προχωράει διαρκώς σε νέες ανακοινώσεις και πολλές από τις προτάσεις που έχουμε κάνει τις υιοθετεί».

Στον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, δείχνουν με κάθε ευκαιρία πως ο στόχος τους είναι μόνο η κυβέρνηση. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε το Μαξίμου ότι, ενώ ηρωοποιεί το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, επιχειρεί να κρύψει κάτω από το χαλί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. «Χθες πήγε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε νοσοκομείο μαζί με τις κάμερες για να “τιμήσει τους ήρωες”. Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τους έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν τη συγκέντρωσή τους στον Ευαγγελισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του.
kathimerini, ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα