Κατά κανόνα, για να φτιάξετε μακαρόνια, πρώτα βράζετε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα και μετά τα ρίχνετε μέσα, σωστά; Μόνο που έτσι σπαταλάτε πολύ περισσότερο νερό απ’ όσο χρειάζεται (κάτι που φαίνεται όταν σουρώνετε στο τέλος τα ζυμαρικά) αλλά και πολύ ηλεκτρική ενέργεια για να φέρετε σε σημείο βρασμού το νερό (είτε απευθείας στην κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, είτε πρώτα με βραστήρα).
Τώρα, θα δείτε ένα πολύ ωραίο… κόλπο, για να ετοιμάζετε μακαρόνια χωρίς να σπαταλάτε νερό και ηλεκτρική ενέργεια.
Τα μόνα που χρειάζεστε είναι ένα μεγάλο τηγάνι, λίγο ελαιόλαδο και… τα ζυμαρικά που προτιμάτε:
Πρώτα απ’ όλα λαδώστε καλά το τηγάνι προτού το βάλετε στην φωτιά.
Στην συνέχεια βάλτε στο τηγάνι τα μακαρόνια μαζί με κρύο νερό. Το μυστικό εδώ είναι η ποσότητα του νερού να είναι αρκετή απλά για να καλύψει πλήρως τα ζυμαρικά.
Βάλτε καπάκι στο τηγάνι και αφήστε τα μακαρόνια να βράσουν, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΒΡΑΖΕΤΕ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ, Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ “ΒΡΑΖΟΥΝ” ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΙΡΟΥΝΙΑ!
ΠΗΓΗ iatropedia
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα