Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για Ρομά. «Αν χρειαστεί θα αναλάβει ο στρατός»



Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη οικισμών στη Λάρισα, άφησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Κάτι τέτοιο, όπως είπε, μπορεί να συμβεί εάν δεν υπάρξουν αποτελέσματα από την προσπάθεια που καταβάλλεται ήδη για να τηρηθεί η καραντίνα.
«Αν δεν καταλάβουν ότι είναι δικό τους πρώτα το πρόβλημα στα παιδιά τους στις οικογένειες τους, ίσως πάμε σε πιο δραστικά μέτρα» πρόσθεσε.
«Υπάρχουν και άνθρωποι που το είχαν καταλάβει και είναι στα σπίτια και μας τηλεφωνούν» εξήγησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Πρόεδρος Ρομά Θεσσαλίας: «Λόγω κορονοϊού, δεν μπορούμε να κλέψουμε και να ζητιανεύουμε, θέλουμε επίδομα στήριξης» (βίντεο)
Όπως είπε ο κ. Αγοραστός, από την περιοχή έχουν ληφθεί συνολικά 333 δείγματα, εκ των οποίων τα 200 ελήφθησαν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Ήδη, γίνεται ιχνηλάτηση σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα, καθώς υπάρχει συσχέτιση με εκείνον της Νέας Σμύρνης, ενώ έλεγχοι θα γίνουν σε όλους τους οικισμούς των Ρομά στη Θεσσαλία που είναι αρκετοί, σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας.
Την ίδια στιγμή, την απαγόρευση μετακίνησης των Ρομά της Λάρισας προς τον Βόλο και τις άλλους θεσσαλικές πόλεις, διότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού, ζητά η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, που απέστειλε σήμερα έγγραφο στις αστυνομικές Αρχές και στην Γ.Γ. Πολιτικής Γραμματείας.
Στο έγγραφό της η κ.Κολυνδρίνη ζητά από την Πολιτεία «όπως προχωρήσετε σε αυστηρούς ελέγχους για τη μη μετακίνηση αυτών των ανθρώπων σε άλλους νομούς της Θεσσαλίας. Η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, στη συγκεκριμένη περιοχή της Λάρισας, αποτελεί υγειονομική βόμβα για τη Θεσσαλία, με δεδομένες τις άδειες πλανόδιου εμπορίου που διαθέτουν και θα πρέπει κατόπιν αυστηρών ελέγχων σας, να περιοριστούν στην περιοχή τους, ή ακόμη και στα σπίτια τους, με τον αυστηρότερο τρόπο προκειμένου να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία στην περιφέρειά μας».
epicstories

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα