Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Κεραμέως στο MEGA: Έρχεται μείωση ύλης των Πανελλαδικών εξετάσεων

Ανακοινώνεται τις επόμενες μέρες
Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Παιδεία λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί μείωση της ύλης των Πανελληνίων

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Παιδεία λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί μείωση της ύλης των Πανελληνίων.
Αναφορικά με το αν θα ανοίξουν τα σχολεία πριν το καλοκαίρι, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι «δεν έχω αντίθετη ένδειξη. Έχουν ακουστεί διάφορες απόψεις. Με τον κ. Τσιόδρα μιλάμε καθημερινά στο τηλέφωνο. Είναι νωρίς ακόμα να κάνει κανείς προβλέψεις».

Όπως είπε «αυτός ο μήνας είναι ο πιο κρίσιμος. Φτάνει ένα μικρό παραστράτημα για να χαθούν όλες οι προσπάθειες. Θέλει ακόμα περισσότερη συμμόρφωση για τον Απρίλιο, ώστε να αποδώσουν τα μέτρα. Η εικόνα είναι αισιόδοξη. Για αυτό λέμε ότι σταθερή επιδίωξή μας είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες, δηλαδή Ιούνιο – Ιούλιο».
Το άνοιγμα των σχολείων

«Για μετά τις 27 Απριλίου, στο τέλος των διακοπών του Πάσχα υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί μια παράταση στο άνοιγμά τους. Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση. Οι προβλέψεις του κ. Τσιόδρα είναι αισιόδοξες. Το σενάριο που έχει ακουστεί ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν καθόλου, πρέπει να πω ότι δεν μου έχει δοθεί εμένα αυτή η εισήγηση» πρόσθεσε.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε πως δεν έχει εισήγηση μέχρι στιγμής να μην ανοίξουν τα σχολεία. «Τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς. Είναι πρώιμο να πει κάποιος τι θα γίνει μετά τις διακοπές του Πάσχα. Πιστεύω ότι όλοι κατανοούν ότι το πρώτο μέλημά μας είναι η υγεία των μαθητών, των οικογενειών, η δημόσια υγεία συνολικά. Καλά να είμαστε και θα τα κάνουμε όλα».
Οι προαγωγικές εξετάσεις

Αναφορικά με το αν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «είναι όλα τα σενάρια στο τραπέζι. Προφανώς θα μας ενδιαφέρει πρωτίστως να καλύψουμε χαμένο έδαφος. Εξετάζουμε σενάρια, δεν είμαι σε θέση να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή».
Οι Πανελλαδικές

Σε ό,τι αφορά στις Πανελλαδικές, η ίδια επεσήμανε ότι «έχω πει ότι η ύλη θα περιοριστεί σε ό,τι διδάσκεται στη φυσική κανονική τάξη. Είναι η 11η Μαρτίου, έως τώρα. Όπως έχω δηλώσει, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να ανακοινώσει μείωση της ύλης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα».

Σχετικά με το ποια είναι η απώτατη ημερομηνία για τις Πανελλαδικές, απάντησε πως «μετά τις 15 Ιουλίου είναι δύσκολα τα πράγματα. Θα πρέπει η έναρξη να είναι πριν από τότε. Προσπαθούμε να πάμε όσο πιο κοντά στον Ιούνιο γίνεται. Ο μόνος λόγος για να γίνουν τον Σεπτέμβρη οι εξετάσεις θα ήταν αν πει ο κ. Τσιόδρας ότι δεν πρέπει να υπάρξει συγχρωτισμός στην ίδια αίθουσα. Αν δεν το πει, δεν υπάρχει λόγος να γίνει αυτό».

Αναφορικά με τις ιδιωτικές εκπαιδευτικές δομές, η κ. Κεραμέως τόνισε πως «έχει υπογραφεί απόφαση που αφορά όλες τις ιδιωτικές εκπαιδευτικές δομές. Οι παιδικοί σταθμοί δεν είναι μέσα. Αφορά σε νηπιαγωγεία, σχολεία, ΙΕΚ, φροντιστήρια».

«Η απόφαση για τα δίδακτρα προβλέπει ότι όποιες διοικητικές υπηρεσίες δεν εκτελούνται, δεν χρεώνονται. Μεταφορά μαθητών σίτιση, κλπ. Επίσης, προβλέπει ότι αν μια εκπαιδευτική δομή δεν κάνει τηλε-εκπαίδευση, δεν πρέπει να δοθούν καθόλου χρήματα. Ακόμα προβλέπει ότι επαφίεται στα μέρη να αναπροσαρμοστούν τα δίδακτρα, αν κάποιο σχολείο δεν κάνει πολύ τηλε-εκπαίδευση» κατέληξε η κ. Κεραμέως.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα