Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Προσπάθεια ....να μετριάσουν την δικαιολογημένη αντίδραση των Φιλιατρινών...

γράφει και σχολιάζει το filiatrablog


Διάβασα σε ημερήσια εφημερίδα του νομού που περιέγραφε τις ομιλίες που έγιναν στην πλατεία, εκτός των άλλων και για την ομιλία του κ. Σαπέρα. Οφείλω εδώ να πω ότι με συγκλόνισε. Απλή, απέριττη, μεστή… μου έκανε εντύπωση! Με απλές έννοιες, με λίγα λόγια περιέγραψε ακριβώς τα γεγονότα όπως είναι!! Μάλιστα είχε και ανάλυση των γεγονότων που εξηγούσαν το ιστορικό του πράγματος και αποκάλυπταν γιατί έγιναν έτσι τα γεγονότα και γιατί θα εξελίσσονταν έτσι!! Πραγματικά και γω κατάλαβα καλύτερα τα πράγματα!! Αντί λοιπόν οι δυο δήμοι να την κάνουν σημαία την ομιλία αυτή, έρχονται οι διάφοροι καλοπληρωμένοι γραφιάδες και οι άλλοι των Μ.Μ.Ε. και την υποβαθμίζουν, ή μάλλον προσπαθούν να την υποβαθμίσουν, βαφτίζοντάς την ακραιφνή τοπικιστική ομιλία!!!!!! Χωρίς να παραθέσουν ούτε μια από τις προτάσεις και τις αναλύσεις της ομιλίας του. Άραγε γιατί; Γιατί κανείς δεν λέει ότι ο κ. Σαπέρας είπε αυτό ή το άλλο που είναι ακραιφνώς τοπικιστικό; Γιατί προσπαθούν επί ματαίω, να την απαξιώσουν; Δεν έχουν καταλάβει ότι δεν ζούμε στο 1800; Ότι ο λαός αντιλαμβάνεται πλέον το συμφέρον του; Ότι δεν μπορούν πλέον να τον κοροϊδέψουν; Δημοσιεύω ολόκληρη την ομιλία του κ. Σαπέρα και ζητώ απ΄ όλους τους αναγνώστες να μου πουν πια συγκεκριμένα επιχειρήματα είναι τοπικιστικά(περιττό να σας πω ότι την βρίσκω πολυ ωραία , γι αυτό και γράφω, αυτά που ...γράφω, για τον....φίλο μου τον Κο Σαπέρα!!!!); Άλλως η εφημερίδα, οι συγκεκριμένοι καλαμαράδες είναι τουλάχιστον κακοπροαίρετοι…

<< Φίλοι και συμπολίτες, κάτοικοι των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων, Πολίτες του νέου διευρυμένου Καλλικρατικού «Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους», Η Δημοκρατία Νίκησε! Ο Λαός επικράτησε των λόμπι και της πολιτικής κάτω από το τραπέζι! Επιτέλους, αυτό που δεν κάναμε τόσα χρόνια, το κάνουμε τώρα! Και είμαστε περήφανοι γι αυτό! Βάλαμε το συμφέρον των Πόλεών μας πάνω από τις κομματικές μας διαφορές ! Έτσι γινόμαστε δυνατοί! Γινόμαστε άτρωτοι! Αποχτήσαμε στεντόρεια φωνή, μεγαλύτερες αντοχές και αντιστάσεις και μπορούμε και ….. Βάνουμε ανάχωμα και βροντοφωνάζουμε: Ως εδώ! Ως εδώ και μη παρέκει! Φτάνει πια!  Μας πήρανε το νοσοκομείο μας παλιότερα και δεν μιλήσαμε!  Σταμάτησαν το τραίνο της προόδου και της ανάπτυξης και δεν επέτρεψαν να φτάσει στην Πύλο , λες και τελείωνε η Ελλάδα στα όριά τους! Είναι γνωστή η Φράση παλιού πολιτικού που έλεγε: <<Δεν θα αφήσω εγώ να πάει το τραίνο στην Πύλο! Δεν θα την κάνω εγώ, Μασσαλία της Ελλάδος. Θα σταματήσει εδώ!>>. Και πράγματι σταμάτησε!
 Πήρανε την διεύθυνση Γεωργίας, στην πόλη τους και ας ήταν οι γεωργοί μας οι μεγαλύτεροι παραγωγοί!
 Πήρανε το Δασαρχείο, φτιάξαν το λιμάνι με τεράστιο κόστος, που θέλει ακόμα …μέχρι και τεχνικούς υφάλους… για να λειτουργήσει, την Πολεοδομία και όλες τις άλλες δημόσιες Υπηρεσίες, Πλην της ΔΕΗ, που και γι αυτήν έκαναν αγώνα, και παραμένει στην στόχευσή τους, γιατί αδυνατούν να επισκεφθούν τα Φιλιατρά , με τελευταίο Θύμα τους το ΙΚΑ.
Ξέρετε τι τραβάτε κάθε μέρα όλοι σας….. και όμως,
-Συνέλαβαν το δήμαρχο και όρισαν τακτική δικάσιμο να δικαστεί, γιατί τόλμησε να πει φτάνει!
Τόλμησε να ζητήσει το δίκιο και όταν δεν του το έδιναν θέλησε να το πάρει μόνος!
Γιατί θέλησε να προασπίσει το συμφέρον της πόλης του και των πολιτών της!
Γιατί είχε το σθένος και την ψυχική δύναμη να φωνάξει , μαζί με όλους μας , φτάνει πια!
Όχι άλλη δημόσια υπηρεσία φευγάτη από την πόλη μας!
Όχι άλλο πλιάτσικο από τους άρπαγες γείτονές μας!
Όχι άλλη τροφή στην βουλιμία της Κυπαρισσίας!
Φτάνει πια!

Πολύ φοβάμαι, ότι η προγραμματιζόμενη συνένωσή μας με την Κυπαρισσία όχι μόνο δεν θα προσέθετε καινούργιες υπηρεσίες στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους, όπως διακηρύσσουν πολλοί, αλλά είναι πολύ πιθανόν, και να αφαιρέσει(για μένα είναι σίγουρο, και θα σας εξηγήσω πιο κάτω το γιατί).
Η Κυπαρισσία πλέον, μιλούσε, από θέση ισχύος, έχοντας ξεκάθαρα εκδηλώσει, ηγεμονικές τάσεις και τολμούσαν και έστελναν περιφρονητικά μηνύματα….. Αλλά ας δούμε με την δύναμη της λογικής και της στοιχειώδους ανάλυσης τι πρόκειται να γίνει σε κάθε μία των περιπτώσεων……
Δήμος Κυπαρισσίας
Η ύπαρξη τόσων πολλών υπηρεσιών, δημιούργησαν μία πόλη, με στρεβλή ανάπτυξη, μονοδιάστατη, κρατικοδίαιτη που όλο και περισσότερο περιστρέφεται εξαρτημένη, γύρω από της υπηρεσίες αυτές και επιθυμεί την παραπέρα ανάπτυξη τους.
Γιατί δεν έχει την δύναμη και τις προϋποθέσεις και την βούληση και την ικανότητα να απεξαρτηθεί. Είναι δηλαδή μια πόλη που στήριξε την ανάπτυξή της μόνο, στις υπηρεσίες.
Αναγκαστικά πλέον, αν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει, θα πρέπει να τις αναπτύξει ακόμα περισσότερο!
Αυτό δεν είναι επιλογή! Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη! Άλλως θα αφανισθεί, παραμένοντας ένα φτωχό και ασήμαντο χωριουδάκι.
Σε καμία περίπτωση λοιπόν, η Κυπαρισσία δεν πρόκειται να πάψει να ζητά συνεχώς περισσότερες υπηρεσίες, γιατί αυτό είναι το οξυγόνο που ανασαίνει, αλλά όχι μόνο περισσότερες γι αυτήν, αλλά ταυτόχρονα, να μην έχουν και οι γείτονές της, αν είναι δυνατόν καμία.
Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αν έχει εκείνη, αλλά έχουν και οι γείτονες, δεν επιτυγχάνεται ο στόχος της, που είναι, η εκμετάλλευσή τους… και εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί! Και ιδιαίτερα οι έμποροι, που προσπαθούν να βρουν σε τι φταίνε και πηγαίνουν οι συμπατριώτες μας στην Κυπαρισσία και ψωνίζουν.
Δεν φταίτε φίλοι μου, εσείς. Όταν καθημερινά συρρέουν εκατοντάδες άνθρωποι, για διάφορες δουλειές των υπηρεσιών και των εξ’ αυτού του λόγου ύπαρξη εκεί, των επιχειρήσεων και των τραπεζών , όταν έχουν τόσο μεγάλη κίνηση τα μαγαζιά τους , τους δίνει δυνατότητες που δεν μπορείτε να έχετε εσείς!
Είναι η σε βάθος χρόνου, παρελθόντος και μέλλοντος, στρατηγική πολιτική επιλογή της!
Είναι το Α και το Ω ! Χρειάζονται λοιπόν πλούσια ενδοχώρα. Χρειάζονται αυτόχθονες που θα δημιουργούν τον πλούτο που θα τρυγούν αυτοί! Είμαστε ο ζωτικός Χώρος της Κυπαρισσίας! Γι αυτό έχουν γαντζωθεί πάνω μας!
Και όμως! Είναι ψηλομύτες. Δεν παραχωρούν τίποτα! Με απύθμενο Θράσος διεκδικούν την απόλυτη ένδεια για μας , για να μπορούν να μας εκμεταλλεύονται! Κατόρθωσαν το ακατόρθωτο! Από το απόλυτο μηδέν να το παίζουν και ηγεμόνες!
Φανταστείτε σας παρακαλώ για λίγο την Κυπαρισσία, χωρίς Μητρόπολη, χωρίς Δικαστήρια , χωρίς Νοσοκομείο, χωρίς Δασαρχείο, χωρίς Διεύθυνση Γεωργίας, χωρίς Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς Πολεοδομία, χωρίς Ι.Κ.Α., χωρίς Αστυνομική διεύθυνση, χωρίς Τεχνικά Λύκεια, χωρίς Τεχνικές Σχολές, χωρίς….κουράστηκα!

Και πέστε μου σας παρακαλώ, τι θα ήταν τότε η Κυπαρισσία;
 Πείτε μου αν θα υπήρχε μαγαζί;
 Αν θα υπήρχε τίποτα;
 Αν θα πήγαιναν οι Φιλιατρινοί ποτέ εκεί για ψώνια και διασκέδαση;
 Αν θα αγόραζαν ποτέ οικόπεδο, διαμέρισμα και μαγαζί;
 Αν θα ανέπτυσσαν ποτέ την επαγγελματική τους δραστηριότητα ; σαν τον φίλο μου τον Τάσο……
Εγώ πάντως σίγουρα , απαντώ όχι!

Κάντε μου την Χάρη και φανταστείτε τώρα και κάτι άλλο!
Όλα αυτά φέρτε τα στα Φιλιατρά! Ή στους Γαργαλιάνους φίλοι μου…..
Αν είχαν τα Φιλιατρά όλα αυτά, ξέρετε πόσο θα έκαναν τα σπίτια σας και οι περιουσίες σας; Μπορείτε να Φαντασθείτε; Δεν είναι δύσκολο! 3 και 4 Φορές πάνω!
Και εσείς φίλοι μου έμποροι και επιχειρηματίες δεν θα προβληματιζόσαστε, τι να κάνετε για να ανακόψετε το ρεύμα Φυγής, που έχει διαμορφωθεί και κινδυνεύει να γίνει ακόμα μεγαλύτερο! Γιατί απλά δεν θα υπήρχε, αντίθετα θα δημιουργούσε ρεύμα εισόδου εν δυνάμει αγοραστών των προϊόντων μας!
Τα Φιλιατρά όμως, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι να έρχονται να τρυγούν όποτε θέλουν!
Εδώ , από την πλατεία Καποδίστρια, την μεγάλη πλατεία των Φιλιατρών, φωνάζουμε προς κάθε κατεύθυνση…
Μπορούμε να διαφεντέψουμε τις τύχες μας, μόνοι μας!
Μπορούσε να ορίσουμε το μέλλον των παιδιών μας και να κοιτάξουμε το μέλλον λεύτεροι
Χωρίς αφεντικά και εξαρτήσεις, όπως θα κάνουμε από τώρα και στο εξής
Μπορούμε να μιλήσουμε ισότιμα με τους φίλους μας από τους Γαργαλιάνους
Μπορούμε να κοιταχτούμε ίσα στα μάτια με εμπιστοσύνη
Μπορούμε να ελπίζουμε στο μέλλον
Πιστεύουμε, ότι μαζί μπορέσαμε και δημιουργήσαμε, κόντρα στο κατεστημένο, τον νέο δήμο «Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους»
Σήμερα εμείς εδώ, γιορτάζουμε την ίδρυση του νέου Καλλικρατικού «Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους» που θα δώσει φτερά προόδου και ανάπτυξης των πόλεων μας , ισότιμα χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς προνόμια.
Η Π.Ο.Τ.Α. και το «φράγμα» θα γίνουν οι προωθητικές μηχανές προόδου των πόλεών μας και των κατοίκων τους! Η θέλησή μας για την δημιουργία του νέου, μεγάλου δήμου των 20.000 κατοίκων προέκυψε μετά από την ουσιαστική μελέτη των πραγμάτων και της προοπτική τους.
Ισότιμα , φιλικά, χωρίς ύστερες σκέψεις και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, χωρίς όρκους και μνημόνια, χωρίς επιδιαιτητές
Αλλά με βάση την αστείρευτη δύναμη της λογικής! Τον σεβασμό και την αλληλοκατανόηση! Την εμπιστοσύνη και το κοινό συμφέρον!
Το εγγυώνται αυτό φίλοι μου, οι δήμαρχοι, Σταύρος Καλοφωλιάς και Άλκης Ξύγκας, οι συνεργάτες τους και οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, αλλά και όλοι εσείς!
Δεν μπορούν να μας τρομάξουν τα διάφορα σενάρια…
Δεν πιάνουν τόπο τα πολιτικά κόλπα του λόμπι..
Δεν μπορούν πλέον , να κάνουν ελιγμούς και κόλπα…
Έχουν γνώση οι Φύλακες, γι αυτό φωνάζουμε δυνατά από εδώ, την πλατεία των Φιλιατρών, για να μας ακούσουν όλοι!
Λέμε όχι στην ύποπτη δημιουργία, αόριστα, 2ου Δήμου, στην νότια Τριφυλία, που δεν τολμούν, ούτε να την κατονομάσουν…
Λέμε όχι στο δήμο Τριφυλίας ή όπως αλλιώς τον βαφτίσουν στο παραπέντε… τα γνωστά παράκεντρα, με έδρα ή χωρίς έδρα ή ιστορική έδρα, ή ότι άλλο σκαρφιστούν την τελευταία στιγμή….. που θα μας φέρει προ τετελεσμένων και θα στέλνει τα Φιλιατρά και τους κατοίκους του , όμηρους στην Κυπαρισσία…
Λέμε Ναι στον δήμο που δημιουργήσαμε με δημοκρατικές, συμμετοχικές διαδικασίες, «τον Δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους»
Ζητάμε από την κυβέρνηση να λειτουργήσει το κράτος
Ζητάμε από την κυβέρνηση να λειτουργήσει η δημοκρατία
Τέλος ζητάμε από την κυβέρνηση να βάλει φραγμούς στα παρακρατικά παράκεντρα, λήψης των αποφάσεων και να τους αναγκάσει να σεβαστούν τον λόγο του πρωθυπουργού… που μας καλούσε και μας καλεί να γίνουμε συμμέτοχοι στην λήψη των αποφάσεων και της λειτουργίας του κράτους !
Εμείς, οι πολίτες του «νέου δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους» στα πλαίσια του νόμου και των δημοκρατικών διαδικασιών αποφασίσαμε και δημιουργήσαμε τον νέο δήμο!
Εσείς, φίλοι της κυβέρνησης, φίλε Κε πρωθυπουργέ,
οφείλετε να ακούσετε την φωνή μας και να αφήσετε την δημοκρατία, που λέει ότι ο λαός και οι πλειοψηφίες κυβερνούν, να λειτουργήσει! Άλλως θα είστε ανακόλουθοι!
Πάνω απ΄ όλα Φίλοι μου, νοιάζομαι για το συμφέρον των Φιλιατρινών πολιτών και γενικότερα της πόλης των Φιλιατρών. Κάποιοι θα επιδοκιμάσουν την θέση μου αυτή, κάποιοι άλλοι όχι και κάποιοι άλλοι θα μείνουν ουδέτεροι.
Οφείλω να σας πω ότι την θέση μου αυτή, την πήρα, με αίσθημα ευθύνης, απέναντι στους Φιλιατρινούς πολίτες και σκεφτόμενος, το μέλλον των παιδιών μου, δηλαδή τη νέα γενιά.
Μακριά από μένα, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί με την άποψή μου, να αποδώσει διαφορετικά κίνητρα.
Τελειώνοντας, σας λέω ότι
Είμαι σίγουρος Φίλοι μου, ότι πράττουμε το σωστό!
Το σωστό για το συμφέρον των πόλεων μας, των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων και των κατοίκων τους και όχι για το δικό μας, προσωπικό καλό!
Σας ευχαριστώ!>>

12 σχόλια:

  1. ανώνυμος αΜαΐου 28, 2010

    Εχετε δίκιο.μπραβο συνεχιστε. υπαρχουν τα περιθωρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑντρέαςΜαΐου 29, 2010

    Μεγάλες πράγματι στιγμές. Γράφουν ιστορία. Αφήστε τους πουλημένους να πιστεύουν τα παραμύθια των Κυπαρισσίων, που λένε ότι θα τον κάνουν δήμαρχο….τον Καταλληλότερο. Όμως να θυμάστε, την προδοσία δεν την αγαπάει κανείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑνώνυμοςΜαΐου 29, 2010

    Μπράβο ρε παιδιά. Το φχαριστήθηκα! Επιτέλους ας πούμε όλοι ένα μεγάλο όχι στην Κυπαρισσία. Τον προδότη πολλοί τον αγάπησαν, την προδοσία κανείς!!!! Θέλω να μου πείτε αν έχομε περιθώρια........αλλιώς να καταθέσουμε το εκλογικά βιβλιάρια και να απέχουμε απο τις εκλογές!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά …την φάγατε! Ναι στον Δήμο Τριφυλίας! Ναι στον μεγάλο δήμο! Πέστε ότι θέλετε, νούλες… Ξύγκα , τώρα που τελείωσε, για πες μας , τι κέρδος έχεις; Σαπέρα τι σου τάξανε; Θα πάτε όλοι σπίτι σας τώρα! Μέχρις εδώ ήτανε! Δεν σας αντέχουμε άλλο! Ούτε εσάς , ούτε τα φασιστάκια που έχετε μαζί σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓιώργοςΜαΐου 29, 2010

    Καλά από ότι ξέρω και ο Ξύγκας και ο Σαπέρας έχουν περιουσία στα Φιλιατρά. Ο Σωτηρόπουλος έχει τίποτα; Μήπως ρε παιδιά δεν έχει τίποτα, γι αυτό λέει αυτά που λέει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑνώνυμοςΜαΐου 29, 2010

    Αυτός ψοφάει για δημαρχιλίκι. Τα δίνει όλα. Ακόμα και….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑνώνυμοςΜαΐου 29, 2010

    Μπράβο. Ιστορική ομιλία! Όλοι ήταν υπέροχοι!!!! Μακριά από την Κυπαρισσία. Ναι στους Γαργαλιάνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑνώνυμοςΜαΐου 29, 2010

    Αμ…. Γι ‘ αυτό οι Κυπαρισσιώτες μα ς θέλουν σώνει και καλά. . μυριστήκανε …ψητό…. Καλά εκείνος , είναι και γιατρός τρομάρα του. Αλλά τα φακελάκια – φακελάκια! Ντροπή του! Τι του δώσανε; Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑνώνυμοςΜαΐου 29, 2010

    Συμφωνώ! Νομίζω ότι είναι προφητική η ομιλία αυτή! Τα τομάρια οι δημοσιογράφοι! Όπου υπάρχει συμφέρον ..πάνε….Ναι στο δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όχι μόνο δεν είναι τοπικιστική, αλλά και εγώ που είμαι εναντίον της Κυπαρισσίας , κατάλαβα πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑνώνυμοςΜαΐου 29, 2010

    Αφήστε τον , αυτός είναι βλάκας! Του έταξαν δημαρχιλίκι και τσίμπησε! Ο Κόσμος όμως, τι φταίει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑνώνυμοςΜαΐου 29, 2010

    ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΤΟΝ ΣΑΠΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΔΗΜΟ ΝΟΤΙΑΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Ή ΦΙΛΑΤΡΩΝ??
    ΡΕ ΣΕΙΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΜΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ??
    ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ!!
    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΠΕΡΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ??
    ΒΛΕΠΑΝΕ ΔΗΜΑΡΧΙΛΙΚΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΟΤΙΑΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ??
    ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ!!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ!!
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ!!
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ!!
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ??
    Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΔΕΚΤΕΣ...ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΓΩΝΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα