Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Δήμος Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους! Γεννήθηκε ένας καινούργιος Δήμος απο τον Λαό....

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στα Φιλιατρά: "Διεκδικούμε το μέλλον των πόλεων και των παιδιών μας."
Διεξήχθη σήμερα το μεσημέρι στις 12:30 το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργάνωσε ο Δήμος Φιλιατρών με αίτημα την δημιουργία του Δήμου Φιλιατών με έδρα τους Γαργαλιάνους.

Παρόντες στο συλλαλητήριο οι δυο δήμαρχοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων Άλκης Ξύγκας και Σταύρος Καλοφωλιάς αντίστοιχα, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου Φιλιατρών κος Θεόδωρος Σαπέρας Δημοτικοί σύμβουλοι και από τους δύο Δήμους και πολύς κόσμος που δεν υπολόγισε τον δυνατό ήλιο και την ζέστη που επικρατούσε και διατράνωσε το δίκαιο αίτημα του για την δημιουργία δεύτερου δήμου στην Τριφυλία με όνομα "Δήμος Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους".

Τις ομιλίες άρχισε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος ο οποίος στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια για την δημιουργία του δεύτερου Δήμου στην Τριφυλία.
Ανάγνωσε μια επιστολή που είχε στείλει στον υπουργό κο Ραγκούση υποστηρίζοντας την δημιουργία του Δήμου Φιλιατρών.
Υποστήριξε για μια ακόμα φορά το δίκαιο αίτημα των δυο περιοχών για συνένωση τους και την συνεργασία τους.

Ο Δημοτικός σύμβουλος του Δημοτικού συμβουλίου Γαργαλιάνων Ιωάννης Καλκαβούρας στην ομιλία του είπε ότι δυο δημοτικά συμβούλια αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα δήμο για την υπηρεσία του δημότη και όχι δήμο δέσμιο των συμφερόντων μακρυά από δημότη που θα εξυπηρετεί ηγεμονικές πρακτικές.
Αποκάλεσε το παρόν σχέδιο για τον Δήμο Τριφυλίας ως έκτρωμα το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει και αναρωτήθηκε σε ποια περιοχή ή νομό υπάρχουν σε ένα δήμο τρείς μεγάλες πόλεις.

Υπέρμαχος του Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους και λάβρος ταυτόχρονα κατα των πρακτικών που έκανα οι Κυπαρίσσιοι παρουσιάστηκε ο επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου κος Θεόδωρος Σαπέρας θυμίζοντας ιστορικά γεγονότα που εξ αιτίας της Κυπαρισσίας σταμάτησαν το τρένο στην Κυπαρισσία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σταμάτησε λες και εκεί τελείωνε η Ελλάδα.
Θύμισε την αρπαγή του νοσοκομείου που είχαν τα φιλιατρά για να το πάνε στην Κυπαρισσία.
Επεσήμανε τους κινδύνους ότι όχι μόνο δεν θα έρθουν υπηρεσίες στην περιοχή μας αλλα θα πάρουν και αυτές που ήδη έχουμε. Είναι άπληστοι και αυτό επιδίωκαν εδώ και χρόνια.

Ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων κος Καλοφωλιάς είπε ότι πρέπει να είμαστε παρόντες για να διαμορφώσουμε εμείς τα πράγματα και όχι άλλοι.
Ναι σε ισχυρούς δήμους και όχι σε αχανείς δήμους. Ο λαός απαιτεί να υπάρξει δεύτερος δήμος στην Τριφυλία και είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να μην το κάνει αποδεκτό.
Οι νόμοι για να εφαρμοστούν θέλουν την συναίνεση και της κοινωνίας.
Είναι παλαϊκό αίτημα για την δημιουργία αυτού του δήμου.
Είναι ένα αίτημα το οποίο έχει αγκαλιάσει τόσο η ΤΕΔΚ όσο και η ΚΕΔΚΕ.
Χαιρέτησε το Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών για την απόφαση που πήρε για την δημιουργία του Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους και συνεχάρη το δημοτικό συμβούλιο Γαργαλιάνων για την απόφαση που πήρε να δεχτεί την πρόταση των Φιλιατρών.
Ζήτησε την συμπαράσταση όλων των βουλευτών της Μεσσηνίας και ειδικότερα τους κυβερνητικούς που είναι Τριφύλιοι.
Ο αγώνας είναι για το μέλλον μας για τα παιδιά μας.

Ο Κος Ξύγκας είπε ότι οι δύο πόλεις έχουν πάρα πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Οι ώρες είναι δύσκολες για τα Φιλιατρά. Κάποιοι θέλουν τα Φιλιατρά χωριό. τα θελουν ουράσε ένα δήμο χωρίς όνομα χωρίς ταυτότητα χωρίς ιστορία.
Πριν παρουσιάσουν το χωροταξικό, ζητήσαμε το αυτονόητο. Δήμο Φιλιατρών με έδρα τα Φιλιατρά. Δεν ξεραμε τι εχουν στο μυαλό τους.
Με την παρουσίαση του χωροταξικού παρουσιάστηκαν νέα δεδομένα.
Έθεσε το δίλημμα: Ουρά της Κυπαρισσίας ή ισότιμος συνεταίρος με τους Γαργαλιάνους.
Τα φιλιατρά δεν στέκονται εμπόδιο στην ανάπτυξη της Κυπαρισσίας. Κοιτάμε τον δικό μας τόπο.
Γιατί να μην έχουμε την δική μας πολεοδομία, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Διεύθυνση γεωργίας, Υγείας και πολλές άλλες υπηρεσίες.
Ο Δήμος Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους είναι η καλύτερη και η πιο εφικτή λύση για τον τόπο μας.
Οι κοινωνίες έδειξαν ότι είναι ώριμες γι αυτήν την λύση.
Και αναφέρθηκε σε αυτά που είπε ο Κος Σαπέρας για αυτά που στερήθηκαν τα Φιλιατρά για χάρη της Κυπαρισσίας.
50 χρόνια είναι πολλά. Πάθαμε και μάθαμε. Το δικαιούμαστε να χαράξουμε το μέλλον μας από εδώ και πέρα.
Οι βουλευτές συμφώνησαν ότι το αίτημα μας είναι δίκαιο είπε.
Αύριο είπε έχουμε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Κος Γιάννη Ραγκούση όπου θα του θέσουμε το δίκαιο αίτημα μας είπε ο Κος Ξύγκας.

Και ανέγνωσε την επιστολή που είχε στείλει στον πρωθυπουργό με τίτλο "Ποιός φοβάται την συμμετοχική δημοκρατία."
πηγή:filiatranews

13 σχόλια:

  1. Είμαι επιχειρηματίς στά Φιλιατρά. Συμφωνώ σε όλα όσα λέει ο Σαπέρας. ¨οχι στην Κυπαρισσία. Ναι στο Δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξύγκα, εύγε! Σου συγχωρώ όλες τις αμαρτίες! Μπράβο στον Σαπέρα! Μπράβο σε όλους! Επιτέλους αποκτήσαμε Φωνή!Επιτέλους είμαι Περήφανος που είμαι Φιλιατρινός! Μπράβο ρε παιδιά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σε Σαπέρα και Ξύγκα! Μπράβο σε Καλκαβούρα και Καλοφωλιά! Ψηφίζουμε ναι στην δημιουργία του Νέου Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑνώνυμοςΜαΐου 24, 2010

    ΛΥΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ....
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!!!
    ΕΥΓΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγά την συγκέντρωση! Καμιά 500 άτομα ήτανε! Ναι στο Δήμο Τριφυλίας με έδρα τα Φιλιατρά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠαναγιώτηςΜαΐου 24, 2010

    Σημασία δεν έχει αν ήταν 500 ή 1000. Σημασία έχει ότι έγινε και τι ειπώθηκε. Ήταν όλοι τους ωραίοι. Κατάλαβα τι γίνεται.Ιδιαίτερα ο Κος Σαπέρας μας έδωσε και καταλάβαμε ακριβώς. Λέμε όχι στην Κυπαρισσία! Λέμε ναί στο Δήμο Φιλιατρών με εδρα τους Γαργαλιάνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξύγκα είσαι λεβέντης! Μπράβο σε όλους! Όχι στην Κυπαρισσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓιάννηςΜαΐου 24, 2010

    Λαμόγια , κοροϊδεύετε τον Κόσμο! Ψεύτες! Υποκριτές! Νοιαζόσαστε μόνο για την πάρτυ σας! Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπάμπης Π.Μαΐου 24, 2010

    Τι λες ρε.... Γιαννάκη; μήπως μας λες τα μισά; και εντάξει να δεχτώ ότι όλοι αυτοί σήμερα πάνω στην εξέδρα είναι ....λαμόγια όπως λες .... ψεύτες και υποκριτές... που κοροϊδεύουν τον κόσμο και νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους. Για πες μας όμως ο Κ. Σωτηρόπουλος που τα βρόντηξε προχθές στο συμβούλιο και μίλησε με τον τρόπο που αυτός προφανώς μόνο ξέρει να μιλάει στο κύριο Δήμαρχο μη σεβόμενος ουτε τον εαυτόν του πρώτα απ΄όλα ούτε την οικογενειά του ούτε τίποτα και στην συνεχεια πήρε το ασκέρι του και έφυγε και σήμερα έλαμψε δια της απουσίας του για τι νοιάζεται;;;;;;;;;;;;;; Έστω και αν διαφωνεί με όλα αυτά δεν θα μπορούσε να είναι σήμερα παρόν έστω καθημενος σε καποιο τραπεζάκι να ακούσει αυτά που δεν ξέρει ή κάνει πως δεν ξέρει; Πιστεύεις ότι ξαφνικά ο Σωτηρόπουλος αγάπησε τα Φιλιατρά και τους Φιλιατρινούς και νοιάζεται; Για την Βάλτα έχεις να μας πει τίποτα;ΞΟΥ ...ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!!!!!
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙ!!!!!!!! και συ μπορείς να μας πεις σε τι διαφωνείς απ΄όσα ακούστηκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑνώνυμοςΜαΐου 25, 2010

    ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ 1000 ΝΑ ΗΤΑΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, (ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ!! ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!!
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΕΥΤΥΧΩΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑνώνυμοςΜαΐου 25, 2010

    ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΥΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ!!
    ΔΗΛΑΔΗ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΓΑΜΟΥΣ, ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΗΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΛΠ.
    ΚΑΛΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ!!!
    ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΕΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΑΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΠΩΣ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ Η ΝΤΟΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ!!!!
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΕΛΙΕΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΝΤΟΜΑΤΑ!! ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ!!
    ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ??
    ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΛΙΟΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑνώνυμοςΜαΐου 25, 2010

    ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΜΙΣΘΟΥΣ!!
    ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑνώνυμοςΜαΐου 25, 2010

    ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΖΕΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ (ΓΙΑΤΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ)? ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ. "ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ ΗΣΥΧΑ, ΗΣΥΧΑ, ΗΣΥΧΑ ΚΙ ΑΠΛΑ". ΚΑΝΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΗΣΥΧΗ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ. ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ. ΧΩΡΙΣ ΦΤΗΝΕΣ ΕΡΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΑΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΙΩΤΕΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ, ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΥΑΖΕΣΤΕ. ΨΩΝΙΖΕΤΕ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΤΕ, ΠΑΝΤΡΕΥΕΣΤΕ, ΧΤΙΖΕΤΕ ΣΠΙΤΙΑ, ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΜΑΓΑΖΙΑ. ΑΛΛΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ, ΑΛΛΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. "ΑΛΛΑ ΛΕΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΩ". ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ. ΩΡΑΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΚΙ ΑΥΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΧΘΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα