Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΤΩΡΑ, ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ!

ΑΚΟΥΣΤΕ -ΑΚΟΥΣΤΕ
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο Κος ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Η Ν.Δ. ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΤΑΣΑΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΛΛΑ ΑΝ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΞΕΡΕ (ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΛΕΕΙ 0 ...ΙΔΙΟΣ, ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10%........... ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!!
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο Κος ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; )
Κόντρα μεταξύ Παπανδρέου και Στουρνάρα για το έλλειμμα
Κόντρα μεταξύ Παπανδρέου και Στουρνάρα για το έλλειμμα
ΠΟΛΙΤΙΚΑ αιχμηρή απάντηση του πρώην πρωθυπουργού στο διευθυντή του ΙΟΒΕ
Έντονη υπήρξε η αντίδραση του Γ. Παπανδρέου για όσα ανέφερε ο διευθυντής του ΙΟΒΕ Γιάννης Στουρνάρας σχετικά με το έλλειμμα πριν από τις εκλογές του 2009.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στο περιοδικό «Επίκαιρα» ο καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών διέψευσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν γνώριζε για το έλλειμμα πριν από τις εκλογές του 2009.

«Δεν είναι αλήθεια ότι ο Παπανδρέου δεν ήξερε για το έλλειμμα. Του το είχα πει κι εγώ στα τέλη Αυγούστου του 2009, πριν από τις εκλογές. Είχα πει τότε ότι θα ξεπεράσει το 10% και οι επιτελείς του με ρώτησαν: «Μόνο;» αλλά δεν έκαναν τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Στουρνάρας. Σε ό,τι αφορά το μετεκλογικό σχήμα που θα κληθεί να κυβερνήσει, ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε πως ο Αντώνης Σαμαράς «θα ήταν ένας καλός πρωθυπουργός» αν και ο ίδιος πρόκρινε ένα σχήμα με συνδυασμό ρόλων για τους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Παπαδήμο.

Αιχμηρή ήταν η απάντηση που εξέδωσε το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού. Όπως επισημαίνεται «ο κ. Γιάννης Στουρνάρας, είναι προφανές ότι μπορεί να έχει τις απόψεις του για την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών και την πορεία της οικονομίας στη χώρα. Είναι όμως επίσης προφανές ότι, ουδείς μπορεί να καταλήξει σε ασφαλή και πάνω από όλα δίκαια συμπεράσματα, χρησιμοποιώντας "δυο μέτρα και δυο σταθμά". Γιατί σε αυτήν την περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος εξίσωσης των ευθυνών, κίνδυνο από τον οποίο δεν διαφύλαξε την κρίση του ο κ. Στουρνάρας».

«Επιπλέον διευκρινίζει ότι εάν διευθυντής του ΙΟΒΕ είχε δει απλώς την πορεία του χρέους από το 2004 έως το 2009 και του ελλείμματος το 2009 και το 2010 θα ξεχώρισε «ποιος δημιούργησε το πρόβλημα και ποιος ανέλαβε την ευθύνη -αν και δεν του αναλογούσε - να το αντιμετωπίσει. Και μάλιστα, με αποτελέσματα πρωτόγνωρα για οποιαδήποτε χώρα και πολύ περισσότερο της ΕΕ».

«Δεν το έκανε, όμως. Και ίσως για τον ίδιο λόγο, αφού παραβλέπει το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς δεν έχει αποστεί από την πολιτική που ακολούθησε ο κ. Καραμανλής και επιπλέον εξακολουθεί να πολιτεύεται με δυο γλώσσες, οδηγείται στο συμπέρασμα ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ "θα ήταν ένας καλός πρωθυπουργός», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα