Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Η γλυκόπικρη δικαίωση του Γιώργου Παπανδρέου

Την επομένη της 26ης Οκτωβρίου, όταν και η Σύνοδος Κορυφής κατάληξε στη συμφωνία για τον τρόπο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (PSI), o πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέστρεψε σε μια χώρα που τον έβριζε γι'αυτό που είχε καταφέρει να της εξασφαλίσει.
Κόμματα, ΜΜΕ κι Αγανακτισμένοι χαρακτήρισαν τη συμφωνία "προδοτική" και τους όρους...
...επαχθείς. Σήμερα, δεν υπάρχει σχεδόν κανείς που να μην πανηγυρίζει για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, για την υλοποίηση μιας συμφωνίας που μαεστρικά προέβλεπε τη συντεταγμένη χρεοκοπία της χώρας εντός του ευρώ.
Έχοντας ήδη ουσιαστικά παραιτηθεί τον περασμένο Ιούνιο, στον κόσμο των ψυχικών αντοχών του Γιώργου Παπανδρέου δεν υπήρχε πια τίποτα ικανό να τον βοηθήσει να διαχειριστεί κι αυτή την κρίσή, πόσο μάλλον όταν αυτή εκδηλώθηκε στις παρελάσεις και στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Κάπως έτσι, φτάσαμε στο φιάσκο του δημοψηφίσματος και στη νύχτα της εθνικής ταπείνωσης των Καννών.
Σήμερα, την επιτυχία του PSI πιστώνεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο άνθρωπος που έδιωξε την τρόικα, έκρυψε την εγκληματική του ανεπάρκεια πίσω από το ανήθικο χαράτσι στα ακίνητα και φυσικά έσπασε κάθε ρεκόρ γελοιότητας αλλάζοντας γνώμη για το δημοψήφισμα μέσα σε μια νύχτα.
Θα χρειαστούν στο μέλλον εκατοντάδες σελίδες για να εξηγήσει κανείς τον τρόπο με τον οποίο ο θριαμβευτής των εκλογών του 2009 Γιώργος Παπανδρέου κατάφερε να αναστήσει πολιτικά τον τελειωμένο Βενιζέλο, να καταστήσει κυβερνητικό εταίρο τον τυχοδιώκτη Καρατζαφέρη και να ανοίξει τον δρόμο για την πρωθυπουργία στον Αντώνη Σαμαρά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα