Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΑΓΑΝΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ



Αυτή η ιστορία με την Κύπρο θα παίζει για 50 χρόνια. Θα βγουν αμέτρητες αποκαλύψεις από ένα ατελείωτο παρασκήνιο, θα γραφτούν πολλά βιβλία, και για δεκαετίες δεν θα σταματήσουν να βγαίνουν όλο καινούργια πράγματα που θα φωτίζουν (;) τι ακριβώς έγινε.
Προς το παρόν από πλευράς επίσημης Κύπρου, κυβέρνησης και κομμάτων, ουδείς, μιλάει για την ταμπακιέρα. Κουβέντα! Το ΑΚΕΛ, του Χριστόφια για να μην ξεχνιόμαστε, λέει τα τρελλά του ο δε άλλος που βάφει τα μαλλιά του με βερνίκι παπουτσιών σου λέει “Δεν γινόταν διαφορετικά, αποδεχθήκαμε τη συμφωνία, που είναι σκληρή, επώδυνη, μπλα μπλα, για το καλό της πατρίδος”. Φοβερά πράγματα. Να ξέρουν από πρώτο χέρι και ο ένας και ο άλλος, και ο πρώην και ο νυν, τι επρόκειτο να γίνει, να το έχουν αποδεχθεί εκ των προτέρων και να το ρίχνουν στην παλαβή.
Γι'αυτό σου λέω ότι αυτή η χοντρή ιστορία θα είναι σα τις λαγάνες που φτιάχνουν οι φουρναραίοι στον διαγωνισμό της Καθαρής Δευτέρας. Ποιος θα ψήσει τη μεγαλύτερη, άλλος τη φτιάχνει ολόκληρη πλατεία, άλλος κοτζάμ οικόπεδο αυθαίρετο. Μία λαγάνα που θα την τρώμε για μισό αιώνα τουλάχιστον θα προκύψει όλο το έργο της Κύπρου.

Ψηφίζει ο κοσμάκης. Ποιον ψηφίζει; Το τελευταίο που σκέπτεται ο ψηφοφόρος είναι αν ο εκλεκτός του είναι ικανός να διαχειρισθεί κρίσιμες καταστάσεις. “Πάρε δρόμο απ'εδώ...”, έτσι του ξηγήθηκε ο Πούτιν του Σαρρή, όχι αυτουνού της ΕΠΟ, του υπουργού οικονομικών της Κύπρου που έτρεξε σφενδόνα στη Ρωσία. Πού πας, κύριε, χωρίς να γνωρίζεις ποια είναι τα δικά σου συμφέροντα και ποια του αλλουνού; Και πριν πάρεις ραπόρτο από τις μυστικές υπηρεσίες, για να ξέρεις το νέο νταραβέρι Πούτιν-Ερντογκάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα