Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις λαμπαδηφορίες στο Σιδηρόκαστρο

Γράφτηκε από τον Kώστας Μπούρας
Με την παρουσία του κόσμου να ξεπερνά κάθε προηγούμενο πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι Λαμπαδηφορίες στο Σιδηρόκαστρο, αναβιώνοντας ένα έθιμο που έρχεται από τα παλιά, με πολλούς συμβολισμούς.
Η παράδοση λέει ότι ανάβοντας δάδες οι κάτοικοι της περιοχής μετέφεραν το μήνυμα της Επανάστασης εμψυχώνοντας έτσι και τους υπόλοιπους κατοίκους.
Η όμορφη αυτή εκδήλωση, που η μορφολογία του χωριού και η οργάνωσή της την κάνουν ξεχωριστή, ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρατέθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους.
Σχετικά με την εκδήλωση, ο πρόεδρος της ΤΚ Σιδηροκάστρου Παναγιώτης Μητρόπουλος μας είπε:
«Οι λαμπαδηφορίες του Σιδηροκάστρου έχουν βαθιές ρίζες στο παρελθόν. Εμείς σαν κοινότητα αναλάβαμε, μαζί με την ηθική συνδρομή του δήμου, να αναβιώνουμε όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο την εκδήλωση. Ευχαριστούμε

όλο τον κόσμο για την παρουσία του. Το μήνυμα που στέλνει η εκδήλωση είναι ο διακαής πόθος των Ελλήνων για ελευθερία, που επισφραγίζεται με το σύνθημα "Ελευθερία ή θάνατος".
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, οι αντιδήμαρχοι Στάθης Ανδρινόπουλος, Γιάννης Φιλντίσης, Παναγιώτης Τσίγγανος, ο πρόεδρος του ΔΣ Δημήτρης Μπασδάνης και ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα